18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCity Office: de la birouri, la apartamente

City Office: de la birouri, la apartamente

Cu o investiţie de peste 5 milioane de euro, City Office a fost demarat ca un proiect destinat ­spaţiilor de birouri, dar ­regândit ulterior ca un bloc de apartamente, după ce dezvoltatorul s-a arătat mult mai interesat de ­segmentul rezidenţial.

În ultima perioadă, piaţa rezidenţială din partea de sud a Capitalei a cunoscut o dinamică mai bună în comparaţie cu celelalte zone, în special datorită preţurilor solicitate pentru unităţile din imobilele noi. Un alt motiv pentru care acestă parte a oraşului a început să capete interes este determinat de faptul că dezvoltatorii au fost receptivi şi deschişi la noile condiţii economice şi s-au adaptat rapid la acestea.
„Multă vreme, sudul a fost o zonă lipsită de interes pentru că toată lumea s-a înghesuit în nord. Îmbunătăţirea infrastructurii, dezvoltarea imobiliară controlată şi preţuri mai bune de tranzacţionare, i-au făcut pe mulţi să migreze către sud. Acest lucru ne-a determinat să regândim proiectul demarat de noi şi să îl relansăm pe seg­mentul rezidenţial”, afirmă Gabriel Joiţan, General Mana­ger City Office. Ansamblul a fost finalizat în luna august din 2009, lucrările fiind începute în vara lui 2007.

Apartamentele pot fi personalizate
City Office este localizat pe Şoseaua Giurgiului, la aproximativ cinci minute de staţia de metrou Eroii Revoluţiei şi cuprinde un imobil cu două scări care are un regim de înălţime de 2S+P+9E, fiind desfăşurat pe o suprafaţă totală de 9.500 mp. Acesta însumează 38 de apartamente, de la garsoniere la apartamente cu două, trei şi patru camere. Suprafeţele construite variază între 39 mp (terasă de 15 mp) pentru o garsonieră şi ajung la 148 mp (terasă de 23 mp) pentru un apartament cu patru camere. Blocul a fost construit din cadre din beton armat cu diafragme, ziduri din cărămidă cu izolaţie termică din polistiren expandat de 10 cm şi compartimentări interioare din gips-carton, izolate cu vată minerală.
Toate unităţile ansamblului beneficiază de finisaje de calitate, putând fi personalizate în funcţie de preferinţele viitorului proprietar. Dotarea standard cuprinde elemente de tipul: gresie, faianţă, parchet laminat, tâmplărie din PVC, uşă metalică de acces, uşi interioare celulare, aer condiţionat, contorizare individuală, centrală termică şi interfon. Blocul este dotat cu două lifturi de ultimă generaţie care ajung până la subsol şi sistem de supraveghere video.
În apropiere, se află centre comerciale, biserică, parcuri, mijloace de transport în comun, piaţă, şcoli, grădiniţe, farmacii şi cabinete medicale. În plus, la parter şi etajul 1 sunt amenajate spaţii comerciale care au o suprafaţă de peste 1.000 mp. În cele două subsoluri ale blocului se găsesc 42 locuri de parcare, preţul fiind de 10.000 euro/loc (TVA inclus).

Mai sunt disponibile 6 unităţi cu 3 şi 4 camere
Dacă la începutul lucrărilor, preţurile apartamentelor se situau în jurul valorii de 2.000 euro/mp, în prezent acestea au fost reduse până la 1.200 euro/mp (TVA inclus). Din cele 38 de unităţi, la sfârşitul lui 2009 dezvoltatorul reuşise să vândă 45%, pentru ca în prezent să fie dis­ponibile şase apartamente cu trei şi patru camere, cu suprafeţe cuprinse între 104 şi 147 mp construiţi.
Conform reprezentanţilor proiectului, printre cele mai căutate au fost cele cu două şi trei camere cu suprafeţe mai mici, cumpărătorii având între 35-45 de ani cu venituri medii spre plus. „Succesul ansamblului a constat în primul rând în poziţionarea acestuia, oferind un acces facil către toate zonele oraşului, dar şi facilităţile unui cartier apropiat de centru”, declară Gabriel Joiţan. Ca soluţie financiară, este acceptat orice tip de credit ipotecar şi se oferă posibilitatea achiziţionării cu un avans de minimum 25% la antecontract şi restul de bani la predarea apartamentului.

Cele mai citite

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...
Ultima oră
Pe aceeași temă