23.6 C
Bucureศ™ti
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasฤƒInvestigaศ›ii Romรขnia LiberฤƒCifra de afaceri din industrie a crescut รฎn martie, faศ›ฤƒ de februarie,...

Cifra de afaceri din industrie a crescut รฎn martie, faศ›ฤƒ de februarie, cu 8,5%

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 8,5 % în luna martie,faศ›ฤƒ de luna februarie, datoritฤƒ industriei prelucrฤƒtoare ศ™i industriei extractive, informeazฤƒ Institutul Naศ›ional de Statisticฤƒ (INS), conform Mediafax.

Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat majorฤƒri ale cifrei de afaceri în toate sectoarele. Astfel, afacerile din industria energeticฤƒ au crescut cu 31,1%, cele din industria bunurilor de folosinลฃฤƒ îndelungatฤƒ cu 13,5%, cele din industria bunurilor intermediare cu 12,9%, cele din industria bunurilor de capital cu 11,6% ลŸi cele din industria bunurilor de uz curent cu 10,4%.

În luna martie, comparativ cu februarie, afacerile au crescut pe total industrie cu 8,5%, ca urmare a avansului cu 9,3% din industria prelucrฤƒtoare. În schimb, industria extractivฤƒ a scวŽzut cu 9,3%.

Pe sectoare, au raportat creลŸteri industria bunurilor intermediare, cu 13,8%, industria bunurilor de uz curent, cu 12,6%, industria bunurilor de folosinลฃฤƒ îndelungatฤƒ, cu 4,8%, ลŸi industria bunurilor de capital, cu 3,5%. Industria energeticฤƒ a consemnat o reducere cu 0,7%.

Comparativ cu martie 2013, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 16,5%, industria prelucrฤƒtoare înregistrând un avans de 17,1%, iar industria extractivวŽ de 0,5%.

Pe marile grupe industriale s-au înregistrat în toate sectoarele. Astfel, afacerile din industria energeticฤƒ au crescut cu 74,4%, cele din industria bunurilor intermediare cu 15,4%, din industria bunurilor de capital cu 11,7%, din industria bunurilor de uz curent cu 10% ลŸi din industria bunurilor de folosinลฃฤƒ îndelungatฤƒ cu 9,3%.

Cele mai citite

Preศ™edintele Biden ศ™i-a anulat รฎntรขlnirea de la Ramstein. Loviturฤƒ pentru sprijinul Ucrainei

Anularea cฤƒlฤƒtoriei spulberฤƒ speranศ›ele unui semnal puternic de sprijin al SUA pentru Ucraina Preศ™edintele american Joe Biden ศ™i-a anulat, marศ›i, cฤƒlฤƒtoriile รฎn Germania ศ™i Angola,...

Proiect de lege privind limitarea avansului la achiziศ›ia de imobile la 10%, รฎn contextul scandalului Nordis

Un grup de parlamentari PSD a depus un proiect de lege care prevede cฤƒ dezvoltatorii imobiliari nu pot solicita un avans mai mare de...

Momente grele pentru Adrian Mazilu! Tรขnฤƒrul fotbalist s-a operat ศ™i va lipsi 4 luni

Fotbalistul romรขn Adrian Mazilu a suferit prima sa intervenศ›ie chirurgicalฤƒ din carierฤƒ ศ™i va fi indisponibil pentru restul anului. Adrian Mazilu, tรขnฤƒrul atacant de 19...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ