12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCFR SA a avut, în primele cinci luni, pierderi de peste 165...

CFR SA a avut, în primele cinci luni, pierderi de peste 165 de milioane de lei

CFR SA a avut, în primele cinci luni ale anului, pierderi de 165,37 milioane lei, în scădere cu 42% faţă de rezultatul negativ din aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat astăzi administratorul infrastructurii feroviare, printr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Compania nu a prezentat alte date cu privire la rezultate financiare înregistrate.

CFR SA este una dintre companiile din subordinea Ministerul Transporturilor monitorizată de Fondul Monetar Internaţional.

Guvernul s-a angajat, în urma negocierilor cu FMI, să închidă 20% din liniile de cale ferată aflate în administrarea CFR SA, reprezentând aproximativ 4.000 de kilometri, dacă nu găseşte un investitor care să realizeze întreţinerea acestora şi care va fi selecţionat în urma unor licitaţii.

Astfel, la finele lunii iunie, Guvernul a decis să închidă 1.000 de km de cale ferată şi să închirieze alţi 1.000 de km, estimând că operaţiunea va genera economii de 32,2 milioane lei la bugetul CFR SA.

Potrivit datelor CFR, în 2009, lungimea totală a liniilor de cale ferată ale infrastructurii feroviare era de 20.210 km (reţea desfăşurată), din care 17.691 km infrastructură feroviară publică şi 2.519 km infrastructură feroviară privată.

Cele mai citite

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...

Concurența dintre hoteluri și Airbnb: Costuri ridicate și reglementări stricte versus acces facil și taxe minime

Deschiderea unui hotel implică nu doar o investiție financiară semnificativă, ci și obținerea a nu mai puțin de 14 avize și certificate necesare pentru...

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă