Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2013, doi bărbaţi, din judeţele Vâlcea şi Gorj, ar fi iniţiat şi constituit, în cele două judeţe, un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi spălare de bani. Ulterior, la acest grup infracţional, ar fi aderat aproximativ 20 de persoane.
Gruparea şi-ar fi desfăşurat activitatea între anii 2013- 2015, prin administrarea mai multor site-uri specializate în vânzarea de utilaje agricole şi de construcţii second hand, postând anunţuri fictive prin care ar fi oferit spre comercializare astfel de bunuri, pe care nu le-ar fi deţinut în realitate. Prin această metodă, ar fi indus în eroare aproximativ 140 de cetăţeni din Polonia, Germania, Italia, Austria, Belgia şi România.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste un milion de euro.
În urma percheziţiilor domiciliare, au fost indisponibilizaţi 7.650 de euro, 1.250 de lire, 3.900 de lei, 33 de telefoane mobile, 4 laptop-uri, precum şi mai multe carduri de memorie, cartele SIM, CD/DVD-uri şi înscrisuri.
De asemenea, 14 persoane au fost conduse la sediile D.I.I.C.O.T.-B.T. Gorj şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în baza mandatelor de aducere, în vederea continuării cercetărilor.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt.
La activităţi au participat şi jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova „Fraţii Buzeşti”.