21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe trebuia să ştii la începutul anului ca să-ţi dublezi banii pe...

Ce trebuia să ştii la începutul anului ca să-ţi dublezi banii pe Bursă

Cine a mizat la începutul anului pe companiile exportatoare şi pe energie sau utilităţi a obţinut în primele zece luni câştiguri semnificative., informează Mediafax. Puţini ar fi pariat însă pe firmele din sectorul imobiliar, care au fost printre performerele de pe RASDAQ.

Unul dintre semnalele începutului de an a fost statistica privind revenirea pe creştere a exporturilor (încă începând cu luna noiembrie 2009), însă puţini investitori s-ar fi încumetat să investească în acţiuni ale compani­ilor exportatoare, majoritatea din industrie, care raportau printre cele mai mari scăderi ale afacerilor pe anul trecut.

Cei care au făcut-o, mizând pe faptul că economiile dezvoltate din Vest îşi vor reveni mai repede decât economia românească, au obţinut câştiguri semnificative.

Acţiunile producătorului de aeronave Aerostar (ARS) şi cele ale producătorului de îngrăşăminte Azomureş (AZO) s-au clasat pe podium în primele zece luni cu creşteri de peste 66%. Avansuri consistente au înregistrat şi acţiunile companiilor din industria metalurgică, precum Mechel Târgovişte (COS), Alro Slatina (ALR), şi cele ale producătorului de componente auto Compa Sibiu (CMP), toate raportând în prima jumătate a anului afaceri în creştere pe seama revenirii comenzilor la export.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă