37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe acte sunt necesare pentru donatie

Ce acte sunt necesare pentru donatie

» Care sunt documentele necesare incheierii unui act de donatie intre doua persoane fizice?

 

Bianca Chiras, notar public: In cazul unei donatii care are ca obiect un apartament, documentele necesare incheierii tranzactiei sunt reprezentate de actele de proprietate ale locuintei, cadastru, intabulare, precum si o adeverinta eliberata de Asociatia de Proprietari din imobilul respectiv, din care sa rezulte ca apartamentul are toate datoriile achitate la zi. De asemenea, notarul va mai cere proprietarului un certificat fiscal din care sa reiasa ca acesta are taxele si impozitele platite la zi.
Totodata, proprietarul va depune la biroul notarial o cerere de eliberare a unui extras de carte funciara, care va fi disponibil, dupa caz, dupa 24 de ore, in regim de urgenta, sau in trei zile, in regim normal. Bineinteles ca, in momentul semnarii actului de donatie, persoanele implicate trebuie sa aiba asupra lor si documentele de identificare.
Un act de donatie poate fi incheiat intre oricine si trebuie precizat ca, daca vorbim de parteneri de tranzactie care sunt rude, statul nu va incasa nici un impozit in cazul in care gradul de rudenie este de maximum III.

Asteptam intrebarile dumneavoastra la e-mail imobiliare@romanialibera.ro sau pe adresa redactiei, strada Nerva Traian 3,  bl. M 101, et. 4, sector 3, Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă