19.5 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCand nu aveti aer conditionat la job

Cand nu aveti aer conditionat la job

» La serviciu nu avem aer conditionat. Este foarte cald, iar atmosfera e apasatoare. Imi provoaca o stare de panica. Ce sa fac?
In lipsa aerului conditionat, incercati cateva strategii clasice de racorire si aerisire: producerea unor curenti naturali de aer prin deschiderea unor ferestre si usi, utilizarea ventilatoarelor (atentie la pozitionarea celor sensibili la curent!), eliminarea din incapere (cel putin temporar) a cat mai multor obiecte, protejarea de soare cu jaluzele, perdele, folii termoizolante, tinuta vestimentara cat mai lejera (in limitele decentei), consumul de fructe zemoase reci si/sau circa 2-4 litri de lichide (ideal apa minerala), tamponarea zonelor descoperite ale pielii cu batiste umede, iesirea in spatii mai racoroase timp de minimum 5-10 minute la o ora de lucru (cu sarcini profesionale sau in pauza).

Cititi si impuneti la locul de munca drepturile dumeavoastra legale acordate prin Ordonanta de Urgenta nr. 99 din 29/06/2000 privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca (publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 304 din 04/07/2000). Veti gasi acolo numeroase masuri ce pot imbunatati conditiile dumneavoastra de munca. si insistati pentru introducerea in Planul de masuri de securitate si sanatate in munca a climatizarii. Aceasta, pe fondul incalzirii globale, a devenit un instrument cu tot mai larga utilizare si mai accesibil financiar. Din pacate, salariatii evita sa cotizeze pentru a-si achizitiona singuri aparate de aer conditionat in special din cauza nesigurantei locului de munca.

Asteptam intrebarile dumneavoastra la e-mail angajari@romanialibera.ro sau pe adresa redactiei, strada Nerva Traian 3, bl. M 101, et. 4, sector 3, Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă