19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCand lucrati pe caldura mare

Cand lucrati pe caldura mare

» Sunt vanzator la toneta si conditiile sunt insuportabile, mai ales vara. Ma gandesc cu groaza la faptul ca se apropie canicula. Ce pot face pentru a-mi fi mai bine?
In momentul autorizarii unei activitati, se verifica indeplinirea unei serii intregi de conditii legale, inclusiv sub aspectul conditiilor de munca referitoare la micro si macroclimat.
Teoretic, ar trebui autorizate numai modelele ce indeplinesc standardele Uniunii Europene de gherete acoperite, dotate cu scaun si racordate corect si legal la o sursa de curent electric, care sa asigure climatizarea si iluminatul corespunzatoare.
Tonetele simple, neprotejate, ar trebui admise numai in spatii acoperite: suprafete comerciale, hale, pasaje subterane, statii de metrou, tren sau alte mijloace de transport cu adapost de asteptare pentru pasageri.
Pentru a va proteja cat mai bine de canicula trebuie sa aveti mare grija la hidratare. La temperaturi de peste 30 de grade Celsius, cand trebuie recuperata pierderea de apa si minerale prin transpiratia excesiva, este nevoie de circa 1,5-4 litri de apa potabila (plata sau carbogazoasa salina) sau de alte lichide (sucuri, ceai, cafea), ideal la 16-18 grade Celsius.

Asteptam intrebarile dumneavoastra la e-mail angajari@romanialibera.ro sau pe adresa redactiei, strada Nerva Traian 3, bl. M 101, et. 4, sector 3, Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă