19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBursa isi continua tendinta de crestere

Bursa isi continua tendinta de crestere

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si-a mentinut ieri tendinta de crestere, atat sub aspectul lichiditatii, cat si din punctul de vedere al cotatiilor actiunilor. De la 29 milioane de lei, cat s-a inregistrat luni, lichiditatea totala a sarit ieri la 42,25 milioane, adica peste 11 milioane de euro. Cele mai mari tranzactii s-au inregistrat cu titlurile SIF Oltenia (simbol SIF5) – 8,77 milioane de lei.
Pe urmatoarele locuri in topul lichiditatii s-au situat actiunile SIF Moldova (SIF2), cu aproape opt milioane de lei, si Banca Transilvania (TLV), cu putin sub sapte milioane. Cotatiile actiunilor au avut si ele un trend crescator, fapt ilustrat si de aprecierea generala a indicilor bursieri.
Cele mai mari cresteri s-au inregistrat pe segmentul societatilor de investitii financiare (SIF), indicele BET-FI cunoscand o apreciere de 4,16%.
La randul lui, indicele BET, care reflecta tendinta preturilor celor mai lichide actiuni, a crescut cu 2,63%. In fine, indicele compozit BET-C, care evidentiaza evolutia preturilor tuturor actiunilor cotate, s-a apreciat cu 2,15% comparativ cu sedinta de tranzactionare din ziua precedenta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă