10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBursa a atins nivelul maxim din ultimele zece luni

Bursa a atins nivelul maxim din ultimele zece luni

Bursa a crescut marti cu 0,67%, pentru a patra sedinta consecutiv, si a atins astfel cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni, intr-o piata in care deciziile de tranzactionare au fost influentate, in principal, de evolutia burselor externe, potrivit Mediafax.
Piata a deschis sedinta la preturi in medie cu 1,66% mai reduse fata de ultimele cotatii de luni, investitorii urmand corectiile inregistrate de marile burse europene. Spre inchiderea sesiunii de la Bucuresti, pietele vest-europene au recuperat corectiile de la deschidere si au avansat usor, cu cel mult 0,41%. Majoritatea burselor din Europa Centrala si de Est erau in crestere cu 0,1-1,9%, in timp ce pietele din Cehia si Slovenia coborau cu pana la 0,93%.

In ultimele patru sedinte, bursa de la Bucuresti a avansat cu 8,65% si, astfel, indicele general, BET-C, a atins cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni, respectiv de pe 20 octombrie 2008. Tranzactiile au cumulat 27,1 milioane lei (6,4 milioane euro), valoare cu putin peste rulajul sesiunii anterioare, de 26,7 milioane lei (6,3 milioane euro).
Actiunile SIF Oltenia (SIF5) si Banca Transilvania (TLV) au fost cele mai tranzactionate, cu un rulaj cumulat de 9,7 milioane lei, respectiv 36% din lichiditatea Bursei. Operatiunile cu titluri SIF Oltenia au totalizat 6,1 milioane lei, iar actiunile Banca Transilvania au avut o lichiditate de 3,5 milioane lei. Ultimul transfer cu actiunile societatii de investitii financiare a fost efectuat la 1,18 lei, pret cu 0,85% mai mare fata de referinta, iar cotatia titlurilor Banca Transilvania a avansat cu 2,63%, la 1,56 lei.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă