19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBulgaria construieşte o nouă staţiune la Marea Neagră

Bulgaria construieşte o nouă staţiune la Marea Neagră

Construcţia staţiunii Black Sea Eco Garden din zona Karadere, Bulgaria, va începe la începutul lunii septembrie, a anunţat ministrul Economiei şi energiei, Dragomir Stoinev, informează Novinite.

Lucrările vor dura până în 2017, iar proiectul prezentat, luni, în şedinţă de guvern de Stoinev necesită o evaluare din punct de vedere ecologic, înainte ca lucrările să înceapă.

Guvernul de la Sofia a dat undă verde pe 19 martie acestui proiect controversat ce a stârnit, în Bulgaria, un nou val de proteste anti-guvernamentale şi ecologiste. Cel mai recent a avut loc duminică la Sofia, Plovdiv şi Varna. Tot duminică a fost organizat un miting în favoarea proiectului în oraşul Byala, în apropiere de Karadere.

Karedere este ultima plajă virgină de la Marea Neagră, ce aparţine Bulgariei, şi face parte din reţeaua Natura 2000, fiind zonă protejată.

Investitorul este compania off-shore – Madara Europa.

Complexul de vacanţă se va întinde pe mai mult de 247 de hectare, care va include trei hoteluri, 1200 de unităţi rezidenţiale separate, clădiri de servicii, un port de agrement şi zone de servicii publice. Investitorii promit 500 de noi locuri de muncă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă