17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBulgaria - Coasta de argint

Bulgaria – Coasta de argint

Cunoscuta sub numele Coasta de Argint, partea de nord a Bulgariei are ca puncte de reper statiuniile Albena, Nisipurile de Aur si Balcic, destinatii frecventate si apreciate de catre turistii romani.

Zeci de kilometri de plaja cu nisip fin compun un produs turistic diversificat, adresat intregii familii si in special copiilor.  Statiuni, precum Albena sau Nisipurile de Aur reprezinta alegerea perfecta pentru petrecerea unui concediu la malul Marii Negre.

Turism estival la cele mai ridicate standarde
Situata in partea nordica a litoralului bulgar, pe teritoriul rezervatiei naturale Baltata, Albena se gaseste la doar 70 de kilometri de Vama Veche si 30 de Varna – cel mai mare port maritim al Bulgariei. Statiunea este inconjurata de un pitoresc golf si de intinse suprafete impadurite, generand un climat adecvat multiplelor tratamente efectuate in cadrul sanatoriilor sale. Albena este beneficiara celui mai mare centru balneologic bulgar dezvoltat vreodata in incinta unui complex hotelier. De altfel, intreaga baza de tratament a statiunii efectueaza 120 de tipuri de proceduri, bai aromate si cu abur, tratamente cu alge sau parafina, masaje cu miere, solar si sauna. In plus, turistii au la dispozitie modalitati de terapie alternativa, cu origini in medicina clasica chineza.

O patrime din totalul celor 15.000 de paturi, aflate in cadrul a 44 de hoteluri existente aici, sunt cuprinse in sisteme de servicii all-inclusive. Unitatile de cazare afiseaza standarde pornind de la doua la cinci stele, cu preturi garantate pentru toate buzunarele. Dezvoltatorii in turism au constatat, in urma cu mai mult timp, dorinta celor ajunsi la malul marii de a efectua si alte activitati placute, in afara orelor petrecute pe plaja. Albena ofera solutii multiple de practicare a sportului, dezvoltand conditii pentru un total de 42 de discipline, printre care se regasesc fotbalul, tenisul, golful sau hocheiul pe iarba. Numeroase terenuri si sali cu profil diversificat alcatuiesc una dintre cele mai mari baze sportive si de recuperare din zona de sud-est a Europei. Piscinele, cluburile pentru copii, serviciile de inchirieri masini si internetul wireless cu acoperire 100%, vin sa completeze tabloul perfect aspectat si expus turistilor, intr-una dintre cele mai atractive statiuni situate la malul Marii Negre. Salile de conferinta, in care pot fi organizate simpozioane, seminarii, cursuri de pregatire sau momente aniversare, au capacitati cuprinse intre 20 si 1.000 de locuri.

Nisipurile de Aur, cea mai populara statiune de pe litoralul bulgaresc se afla la doar 15 kilometri de Albena fiind parte a parcului national cu acelasi nume. Vegetatia bogata intalnita la mica distanta de tarm, genereaza si aici o atmosfera plina de aerosoli, perfecta pentru practicarea sportului si a unor tratamente speciale (artrite, faringite, bronsite). Din mai si pana in octombrie, turistii beneficiaza de aceleasi facilitati si conditii intalnite pe intreaga riviera bulgara. Calitatea serviciilor si dotarilor hoteliere intalnite de-a lungul a 3,5 kilometri de plaja este una ireprosabila.

La nici 10 kilometri de Albena, turistii pot vizita Balcicul, o statiune micuta, aflata pentru o perioada de numai 27 de ani, intre 1913 si 1940, in cadrul teritoriului romanesc. Un intervalul de timp dovedit insa suficient pentru a lasa in urma repere culturale de marca, precum celebrul castel ridicat sub obladuirea Reginei Maria, intitulat "Cuibul linistit". Acesta cuprinde un domeniu, imbratisand de-a lungul intregii sale suprafete un numar de 10 cladiri, invaluite de largi spatii terasate cu vegetatie bogata. Cu numeroase specii de plante si flori, spatiile deschise compun o ampla si magnifica gradina botanica. Constructia principala, locul in care regina isi petrecea verile, se remarca prin culoarea alba, minaretul inaltat direct din corpul cladirii si interiorul realizat simplu si cu bun gust. Timp de cateva ore, pentru o mai buna orientare pe parcursul vizitarii vastului domeniu, turistii pot achizitiona o harta continand toate reperele importante. Ruinele cetatii de la Capul Caliacra, constituie un alt obiectiv interesant aflat in apropierea statiunii Albena. Fortificatia, ridicata de poporul trac ce a convietuit pe aceste meleaguri in urma cu mai bine de doua milenii, a fost reconstruita in etape, dar afectata masiv de razboaie si trecerea timpului. Astazi mai pot fi admirate doar cateva parti din zid si unele urme ale vechilor fundatii.

Combinand avantajele unor plaje spatioase cu vegetatie luxurianta si numeroase obiective cultural-istorice, statiunile bulgaresti constituie printr-un atractiv raport pret – calitate, o alegere interesanta in efectuarea unui concediu la malul marii.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă susține dezvoltarea mediului rural prin atragerea de investiții

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine că mediul rural este în continuare plin de oportunităţi şi orice localitate poate să se dezvolte, cu condiţia să...

Rusia lovește orașul ucrainean Kosteantînivka: 3 morți și 3 răniți

Un atac rusesc asupra oraşului Kosteantînivka a ucis trei persoane şi a rănit alte trei. Acesta a vizat atât un bloc de locuinţe, cât...

Circulația feroviară în centrul Germaniei a fost întreruptă din cauza unei defecțiuni tehnice

Serviciile feroviare din centrul Germaniei au fost întrerupte sâmbătă din cauza unei defecţiuni tehnice, a anunţat Deutsche Bahn. Trenurile au rămas în staţii până...
Ultima oră
Pe aceeași temă