15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBudapesta: Economia este stabilă şi nu are nevoie de un nou împrumut...

Budapesta: Economia este stabilă şi nu are nevoie de un nou împrumut FMI

Purtătorul de cuvânt al premierului Viktor Orban a declarat că economia Ungariei este stabilă şi nu are nevoie de un nou împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), transmite Reuters citat de Mediafax.

 

“Economia ungară este stabilă, finanţarea de pe pieţe este sigură şi nu este nevoie de negocieri cu FMI pentru un nou împrumut”, a afirmat el.

Peter Szijjarto a declarat, de asemenea, că Ungaria îşi va onora obligaţiile asumate în faţa FMI şi a Uniunii Europene (UE), respectiv atingerea ţintei de 3,8% din Produsul Intern Brut, pentru acest an, pentru deficitul bugetar şi rambursarea împrumutului internaţional.

Reprezentanţii FMI şi UE au suspendat în iulie discuţiile cu guvernul ungar condus de premierul Viktor Orban referitoare la evaluarea programului de finanţare de 20 de miliarde de euro, stabilit în octombrie 2008, după ce nu au reuşit să ajungă la un acord privind ţintele bugetare.

Recent, banca centrală a indicat că Ungaria ar putea avea nevoie de siguranţa oferită de acordul internaţional de finanţare, dacă pierde încrederea investitorilor.

Cele mai citite

o candidatură așteptată declarații o atitudine deschisă

Într-o mișcare deloc surprinzătoare, Cristian Popescu Piedone, edilul sectorului 5, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei în cadrul alegerilor viitoare. Cu declarații hotărâte...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Sindicaliștii Hidroenergetica amenință cu greva. Aceștia acuză implicarea politicului în companie

Sindicatul Național Hidroenergetica, membru al FNME, afiliată CNS Cartel ALFA, organizație sindicală reprezentând peste 80% din salariații Hidroserv, trage un semnal de alarmă asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă