21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBudapesta: Economia este stabilă şi nu are nevoie de un nou împrumut...

Budapesta: Economia este stabilă şi nu are nevoie de un nou împrumut FMI

Purtătorul de cuvânt al premierului Viktor Orban a declarat că economia Ungariei este stabilă şi nu are nevoie de un nou împrumut de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), transmite Reuters citat de Mediafax.

 

„Economia ungară este stabilă, finanţarea de pe pieţe este sigură şi nu este nevoie de negocieri cu FMI pentru un nou împrumut”, a afirmat el.

Peter Szijjarto a declarat, de asemenea, că Ungaria îşi va onora obligaţiile asumate în faţa FMI şi a Uniunii Europene (UE), respectiv atingerea ţintei de 3,8% din Produsul Intern Brut, pentru acest an, pentru deficitul bugetar şi rambursarea împrumutului internaţional.

Reprezentanţii FMI şi UE au suspendat în iulie discuţiile cu guvernul ungar condus de premierul Viktor Orban referitoare la evaluarea programului de finanţare de 20 de miliarde de euro, stabilit în octombrie 2008, după ce nu au reuşit să ajungă la un acord privind ţintele bugetare.

Recent, banca centrală a indicat că Ungaria ar putea avea nevoie de siguranţa oferită de acordul internaţional de finanţare, dacă pierde încrederea investitorilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă