23.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBoc se întâlneşte astăzi cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Boc se întâlneşte astăzi cu reprezentanţii Băncii Mondiale

Premierul Emil Boc se întâlneşte, sâmbătă, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale.

Boardul FMI, reunit pe 24 septembrie la Washington, a aprobat eliberarea celei de-a şasea tranşe, în valoare de 889 de milioane de euro, din cadrul împrumutului acordat României. Banii de la FMI intră în contul Băncii Naţionale a României.

Programul de asistenţă financiară a României, în valoare totală de 20 de miliarde de euro, a început în luna mai 2008 şi este susţinut de FMI (12,9 miliarde de euro), Comisia Europeană (5 miliarde de euro), Banca Mondială (un miliard de euro) şi alţi finanţatori internaţionali.

Până în prezent, România a primit 10,7 miliarde de euro de la FMI, aproape 3,7 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

De asemenea, potrivit Agerpres, premierul va avea tot sâmbătă, şi tot la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanţi ai Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România.

Cele mai citite

Schimbări majore la WhatsApp! Categoria de vârstă pentru utilizarea aplicației, modificată

Gigantul social media a redus vârsta minimă necesară pentru a utiliza WhatsApp în Europa de la 16 ani la 13 ani, ceea ce a...

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de...

VIDEO. Mărturii terifiante ale tatălui lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu: “Ne datorați 500 de lei”

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a fost ucis de Vlad Pascu în terifiantul accident de la 2 Mai, a fost prezent în podcastul...
Ultima oră
Pe aceeași temă