21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBoc: "Prima Casa" este operational in noua forma, mingea e in terenul...

Boc: “Prima Casa” este operational in noua forma, mingea e in terenul bancilor

Programul "Prima Casa", modificat de Guvern pentru stimularea constructiilor noi, este operational in noua forma incepand de luni, 8 martie, iar Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM este pregatit sa primeasca solicitarile de garantare ale bancilor, a declarat premierul Emil Boc, citat de Newsin.

El a precizat ca a avut o discutie cu presedintele Fondului, care l-a asigurat ca programul este operational incepand de luni.

"Din perspectiva noastra, de astazi Fondul de Garantare si de Contragarantare este pregatit sa primeasca solicitarile bancilor pentru Programul «Prima Casa» in oricare dintre cele trei forme: 60.000 de euro, 70.000 de euro sau 75.000 de euro. De aici inainte, mingea este in terenul bancilor, Fondul este pregatit sa primeasca solicitarile de la banci in conditiile in care cetatenii se adreseaza bancilor. Eu am vorbit cu presedintele Fondului si mi-a spus ca de astazi este pregatit sa primeasca solicitarile, depinde de banci cum se misca", a declarat, luni, premierul.

La sfarsitul saptamanii trecute, seful Guvernului anunta ca pentru programul "Prima Casa 2" a fost semnata conventia cadru cu 21 de banci, astfel incat programul sa fie operational de luni, cand clientii pot depune cereri de finantare.

Pentru anul in curs, fondul de garantare pentru Prima Casa este de 700 de milioane de euro.

Potrivit modificarilor la program, operate de Guvern in luna februarie, creditul pentru cumpararea unei locuinte prin "Prima Casa" va fi garantat in limita a 60.000 euro pentru imobile vechi ori deja incepute si 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.

Cele mai citite

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Procurorii și polițiștii desfășoară o operațiune contra evaziunii fiscale, cu peste 150 de percheziții

Procurorii și polițiștii din cadrul IGPR și de la Direcția Generală Anticorupție desfășoară o operațiune de combatere a infracțiunilor economico - financiare, în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă