8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBoc: Chiar dacă e mai bine decât în 2008, nu suntem imuni

Boc: Chiar dacă e mai bine decât în 2008, nu suntem imuni

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la Arad, că mesajul său privind o posibilă nouă criză economică este “precauţie, vigilenţă, dar nu panică” şi că România, deşi stă mai bine decât în 2008 în raport cu criza, nu este “imună” la ce se întâmplă în zona euro şi pe pieţe mondiale, relatează Mediafax.

Prezent la Arad pentru a vizita şantierul centurii rutiere în regim de autostradă, premierul Emil Boc a fost întrebat de jurnalişti ce măsuri ia Guvernul pentru a preîntâmpina o eventuală nouă criză mondială, el răspunzând că mesajul său este “precauţie, vigilenţă, dar nu panică“.

“Trebuie să fim în continuare extrem de precauţi privind politica bugetară şi fiscală a statului, de a ne încadra în ţintele de deficit asumate cu Comisia Europeană, de a nu face niciun exces bugetar şi de a nu repeta greşelile anului 2008. Dar nu e cazul de panică. România e mai bine pregătită decât în 2008 pentru a face faţă provocărilor economice internaţionale“, a spus Boc.

Premierul a adăugat că în 2008 Guvernul Tăriceanu “majora pensii, salarii, creştea numărul de bugetari, cheltuia două miliarde de euro din vânzarea BCR şi lăsa România complet nepregătită în faţa crizei”.

“Dar chiar dacă stăm mai bine decât în 2008 în raport cu criza, nu suntem totuşi imuni la ce se întâmplă pe pieţe mondiale şi în special în zona euro, în special privind ce s-ar putea întâmpla în Italia sau Spania”, a declarat Emil Boc.

Boc a mai spus că va continua politica de ocupare a posturilor în sectorul bugetar şi reforma companiilor.

Avem un an electoral în faţă, dar nu avem nici într-un caz un an electoral din punct de vedere al politicilor bugetare şi fiscale. Politica de ajustare bugetară, de continuare a reformelor, merge mai departe indiferent de existenţa sau neexistenţa unui an electoral, pentru că numai aşa România poate să reziste în această competiţie globală”, a afirmat Boc.

Acţiunile cotate la Bursa de Valori Bucureşti şi-au accelerat scăderea, într-o piaţă cu lichiditate crescută şi dominată de panică, astfel că la ora 12:00 indicele general, BET-C, era cu 11,02% sub închiderea de luni, iar indicele SIF-urilor şi al acţiunilor Fondului Proprieatea era în cădere cu 13%.

Cele mai citite
00:00:44

O dronă surprinde devastările după incendiile din Texas

Fotografiile din dronă au scos la iveală câmpuri pârjolite și cartiere distruse din Stinnett, Texas, după ce al doilea, cel mai mare incendiu din...

Zeci de percheziții, în dosare privind trafic de droguri, evaziune fiscală și spălarea banilor. VIDEO

Poliţia efectuează, astăzi, 80 de percheziţii domiciliare în dosare penale pentru trafic de droguri, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice,...
00:00:21

O bombă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată pe o plajă belgiană

Autoritățile au detonat în siguranță o bombă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, găsită pe o plajă din Belgia miercuri (28 februarie), conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă