22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăBiden, șantaj de un miliard de dolari în 2014 pentru eliminarea procurorului...

Biden, șantaj de un miliard de dolari în 2014 pentru eliminarea procurorului ucrainean incomod

Democrații, marți, 24 septembrie, au deschis o anchetă pentru destituirea lui Trump în legătură cu un apel pe care l-a avut cu actualul președinte ucrainean Volodymyr Zelensky în iulie. Casa Albă a transmis miercuri transcrierea apelului.

Purtătorul de cuvânt al Camerei Nancy Pelosi, și alți membri ai partidului l-au acuzat pe președinte de un acord „quid pro quo”, acuzându-l pe Trump de presiuni asupra investigării fostului vicepreședinte democrat Joe Biden cu privire la intervenția lui Biden în politica ucraineană.

Biden, s-a lăudat anul trecut că a făcut presiune pe Petro Poroșenko, președintele Ucrainei la acea vreme, în 2014 pentru a concedia un procuror.

„Trebuia să anunț că există o altă garanție de împrumut de un miliard de dolari. Și am primit un angajament din partea lui Poroșenko și a lui Yatsenyuk, că vor lua măsuri împotriva procurorului de stat. Și nu au făcut-o ”, a spus Biden.

„Așa că au spus că au făcut-o – plecau la o conferință de presă. Am spus, nu, nu am de gând – sau nu vă vom da un miliard de dolari. Ei au spus: nu ai nicio autoritate. Nu ești președintele. Președintele a spus – i-am spus, sună-l,” continuă Biden.

Trei senatori democrați au scris anul trecut Ucrainei cerând informații despre președintele Donald Trump.

Sens. Robert Menendez (DN.J.), Richard Durbin (D-Ill.) Și Patrick Leahy (D-Vt.) Au scris scrisoarea pe 4 mai 2018 către Yuriy Lutsenko, procurorul general al Ucrainei. Se arată în publicația epochtimes.

Senatorii reacționau la rapoartele potrivit cărora biroul lui Lutsenko nu cooperează cu fostul consilier special Robert Mueller, care investiga teoria coluziunii Rusia-Trump. Raportul lui Mueller, prezentat la începutul acestui an, nu a putut să stabilească nicio coluzie.

Parlamentarii americani au afirmat că, în timp ce Ucraina „a făcut progrese semnificative” în construirea instituțiilor democratice responsabile, „se pare că unii din Kiev au aruncat deoparte aceste principii pentru a evita mânia președintelui Trump.”

Senatorii au pus apoi trei întrebări, inclusiv două referitoare la Trump, arată jurnaliștii de la epoch times.

“Au încurajat vreun individ din administrația Trump sau cineva care acționează în numele său, guvernul ucrainean sau oficialii de aplicare a legii să nu coopereze cu ancheta avocatului special Robert Mueller?”, Au întrebat ei. “Ancheta Mueller a fost ridicată în vreun fel în timpul discuțiilor dintre guvernul tău și oficialii americani, inclusiv în jurul reuniunii președinților Trump și Poroshenko la New Yorkthe epoch times în 2017?”

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă