25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBCR va fi inclusa intr-un holding operativ al Erste Bank

BCR va fi inclusa intr-un holding operativ al Erste Bank

Banca Comerciala Romana va fi incadrata, incepand de la mijlocul anului 2008, intr-o structura de holding detinuta de Erste Bank, care va cuprinde toate subsidiarele grupului austriac din Europa Centrala si de Est. Diviziile de managementul riscului, organizare/IT, corporate finance si investment banking din cadrul fiecarei subsidiare, inclusiv BCR, se vor afla sub managementul centralizat al holdingului.
„Este un pas important pentru valorificarea in cel mai bun mod cu putinta pentru clienti, angajati si actionari ai potentialului rezultat din expansiunea Erste Bank pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est”, a declarat directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl.
In cadrul holdingului vor fi centralizate toate functiile de management ale grupului austriac.
De asemenea, holdingul va pune la dispozitie infrastructura necesara pentru atragerea clientilor pe plan local. Structura va include divizii precum piete de capital si corporate finance si investment banking.
Alaturi de BCR, vor fi subordonate holdingului Ceska Sporitelna, Slovenska Sporitelna, Erste Bank Ungaria, Erste Bank Croatia, Erste Bank Serbia, Erste Bank Austria si Bank Prestige din Ucraina. Aceste sucursale vor fi responsabile pentru relatiile cu clientii pe plan local in sectoarele retail si corporate.
Pana la implementarea legala a structurii holdingului, prevazuta pentru mijlocul anului 2008, Comitetul Director al Erste Bank se va mari de la sase membri in prezent la noua membri in viitor. Trei dintre acestia se vor concentra asupra subsidiarei din Austria, anticipand structura juridica prevazuta pentru anul 2008.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă