6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBăsescu: România, printre ţările cele mai solide macroeconomic din UE

Băsescu: România, printre ţările cele mai solide macroeconomic din UE

Preşedintele Traian Băsescu a primit, joi, la Cotroceni, o delegaţie a Consiliului de Afaceri Româno-American (AMRO) condusă de domnul Eric Stewart, preşedintele AMRO.

În cadrul discuţiilor, şeful statului a vorbit despre situaţia economică actuală a ţării noastre, ”subliniind faptul că România este astăzi printre cele mai solide ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte stabilitatea macroeconomică”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Totodată Traian Băsescu a afirmat că Acordul stand-by preventiv cu Fondul Monetar Internaţional care urmează a fi semnat are rolul de a contribui la credibilitatea externă a României şi la continuarea reformelor.

Preşedintele ”a ţinut să le mulţumească reprezentanţilor antreprenorilor americani pentru contribuţia pozitivă pe care o au în ceea ce priveşte echilibrarea balanţei comerciale a României.

La rândul lor, reprezentanţii Consiliului de Afaceri Româno-American i-au mulţumit domnului preşedinte Traian Băsescu pentru deschiderea de care se bucură în ţara noastră. Totodată, reprezentanţii comunităţii americane de afaceri au evidenţiat faptul că îşi doresc mai multă predictibilitate şi transparenţă din partea administraţiei româneşti, condiţii absolut necesare pentru ca antreprenorii să poată face planuri de investiţii pe termen lung”, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă