17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBăsescu laudă băncile greceşti din România pentru comportamentul corect

Băsescu laudă băncile greceşti din România pentru comportamentul corect

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Cotroceni, după convorbirile cu şeful statului elen, Karolos Papoulias, că cele şapte bănci greceşti de pe piaţa românească au un comportament „absolut corect” şi îşi desfăşoară bine activitatea, el mulţumindu-le pentru acest lucru.

Şeful statului român a precizat că „nu este o afirmaţie politică”, ci este răspunsul pe care el l-a primit de la guvernatorul BNR.

„Toate cele şapte bănci greceşti care operează pe piaţa românească au un comportament normal, îşi desfăşoară activitatea bine şi onest pe piaţa bancară a României şi le mulţumim. (…) Au un comportament absolut corect pe piaţa românească”, a susţinut preşedintele Băsescu.

El a menţionat că acestea deţin aproximativ 27% din piaţa bancară din România şi că au contribuit la ieşirea ţării din recesiune, mulţumindu-le pentru acest lucru.

Traian Băsescu a susţinut că nici „în perioada cea mai dificilă”, când criza s-a resimţit puternic în România, respectiv în anii 2009 şi 2010, „băncile greceşti nu au făcut niciun pas înapoi, fiind bine capitalizate şi continuând să finanţeze procesele economice din România”.

Cele mai citite

România, noul centru medical din sud-estul Europei, atrage tot mai mulți pacienți străini

România se conturează ca un pol important al serviciilor medicale în sud-estul Europei, atrăgând din ce în ce mai mulți pacienți din afara țării...

Prefectul de Galați cere instituirea stării de alertă

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a raportat încă o persoană decedată, pe raza localităţii Griviţa din judeţul Galaţi, numărul total ajungând la şapte Solicitarea...

Premiile Emmy 2024. „Shogun”, număr record de trofee. Japonezii sărbătoresc triumful

Serialul "Shogun" a fost sărbătorit cu entuziasm în Japonia după ce a obținut un succes impresionant la gala Primetime Emmy Awards 2024, câștigând un...
Ultima oră
Pe aceeași temă