13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBăsescu, Guvernului: Să aveţi în vedere că priorităţile sunt în economie, şomajul...

Băsescu, Guvernului: Să aveţi în vedere că priorităţile sunt în economie, şomajul a crescut

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus membrilor Guvernului prezenţi, luni seară, la depunerea jurământului de către noul ministru al Educaţiei, că prioritatea Guvernului trebuie să fie legată de economie, el precizând, în acest context, că şomajul a crescut, potrivit Mediafax.

Preşedintele le-a spus membrilor Guvernului că priorităţile sunt legate de situaţia economică.

“Sper să reuşiţi să abordaţi problemele legate de priorităţile economice. Am observat că pe raportarea de azi avem o creştere consistentă a şomajului, 0,3%. Sper să aveţi în vedere că priorităţile sunt în economie. Vă doresc succes la toţi”, a spus Băsescu.

Institutul Naţional de Statistică (INS) informează, luni, că în luna mai anul acesta, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost estimată la 7,7%, aflându-se în creştere cu 0,3 puncte procentuale atât faţă de luna anterioară cât şi faţă de nivelul înregistrat în luna mai 2011.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna mai din anul curent este de 744 mii persoane, în creştere atât faţă de luna precedentă (720 mii) cât şi faţă de aceeaşi lună din anul precedent (733 mii).

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,7 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 8,4% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,7% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 6,1% pentru luna mai 2012 (6,8% în cazul bărbaţilor şi 5,3% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 72,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna mai 2012.

Cele mai citite

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Vize gratis pentru America. Nu pentru toată lumea, însă

Guvernul intenționează să plătească pentru câteva zeci de mii de bugetari vizele de turism și de afaceri pentru America. Măsura se încadrează în...

Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale

Trupul neînsufleţit al activistului rus Aleksei Navalnîi, decedat în închisoare pe 16 februarie, a fost predat sâmbătă mamei sale, a anunţat purtătoarea de cuvânt...
Ultima oră
Pe aceeași temă