9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBăncile de locuinţe prosperă pe timp de criză

Băncile de locuinţe prosperă pe timp de criză

BCR Banca pentru Locuinţe a obţinut în prima jumătate a acestui an un profit de 3 milioane de lei, deşi conducerea se aştepta ca afacerea să treacă pe plus abia în 2013.

 

După doar trei ani de activitate în România, BCR Banca pentru Locuinţe a reuşit să treacă pe plus şi a obţinut un profit de 3 milioane de lei în prima jumătate a acestui an. În ultimul an, BCR BpL a devenit liderul sectorul de bănci de economisire-creditare din România şi a atins şi pragul de rentabilitate, obţinând pentru prima dată profit la finalele anului 2010, cu doi ani înainte de termenul preconizat iniţial. La jumătatea anului 2011, profitul BCR BpL a depăşit 3 milioane lei.”

În contextul ultimelor studii realizate de BCR BpL, care au evidenţiat interesul românilor pentru economisire şi îmbunătăţirea condiţiilor locative, considerăm că întreaga piaţă din România are un potenţial foarte mare de dezvoltare pe termen mediu pentru produsele de economisire-creditare. De asemenea, în ultimii ani se observă din ce în ce mai bine reorientarea românilor către economisire, revenind de la tendinţa modernă de consum imediat la tradiţia oamenilor gospodari, chibzuiţi, care strâng «bani albi pentru zile negre». Românii au devenit consumatori mai atenţi cu produsele şi serviciile pe care le aleg, mai pragmatici şi încep să se orienteze pe termen mai lung”, spune Alexandru Ciobanu, preşedintele BCR Bpl.

Au trecut pe credite

BCR Banca pentru Locuinţe a început şi activitatea de creditare, oferind o gamă de trei tipuri de produse de creditare în lei  destinate  românilor care au proiecte de îmbunătăţire a situaţiei lor locative. 

Creditele locative acordate de BCR BpL sunt foarte atractive, fiind în lei, cu dobândă mică şi fixă pe întreaga durată a contractului de credit – 5% sau 6% pe an în funcţie de produsul ales de client.

În plus, celor care doresc să investească într-un timp scurt în domeniul locativ BCR BpL le oferă posibilitatea de a contracta un credit intermediar sau anticipat – micşorând astfel perioada de aşteptare pentru un credit de economisire-creditare pentru domeniul locativ.

Toate creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinţe au comision de acordare 0. Creditele acordate de BCR Banca pentru Locuinţe pentru domeniul locativ au ca destinaţii posibile: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Alte avantaje ale contractelor de economisire-creditare pentru domeniul locativ prin intermediul BCR Banca pentru Locuinţe sunt prima garantată de stat acordată în perioada de economisire, care, pe perioada de economisire recomandată (5 ani), generează pentru clienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă, dobânzile fixe oferite pentru toată durata contractului şi, nu în ultimul rând, siguranţa depunerilor – garantate de către Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Adiacent, sistemul încurajează economisirea, sprijină relansarea creditării, precum şi îm-bunătăţirea fondului locativ. Contractele de economisire-creditare pentru domeniul locativ pot fi încheiate cu BCR BpL direct în sucursalele şi agenţiile Băncii Comerciale Române (BCR), precum şi prin reţeaua de distribuţie proprie a BCR BpL, respectiv prin forţa directă de vânzare şi prin partenerii BCR BpL.

Cele mai citite

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Congresul Partidului Popular European se desfășoară la București. Printre invitați se numără Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Maia Sandu și cancelarul Nehammer

Invitați de cel mai înalt rang, printre care se numără Ursula von der Leyen, Roberta Metsola, Maia Sandu și cancelarul Karl Nehammer, vin la...
Ultima oră
Pe aceeași temă