9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInvestigații România Liberă„Avem o situaţie mai bună în termeni macroeconomici”

„Avem o situaţie mai bună în termeni macroeconomici”

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a spus, într-un interviu acordat jurnalistului David Frost pentru postul TV Al Jazeera English, că speră ca, undeva până în vară, să aducă “puţin zâmbet” pe feţele românilor prin ridicarea salariilor din sectorul bugetar la nivelul anterior, arătând că acesta este unul dintre pariurile Guvernului pe care încearcă să îl câştige.

„Avem o situaţie mai bună în termeni macroeconomici, sperăm să aducem salariile din sectorul bugetar la nivelul pe care îl aveau cu ceva ani în urmă. Acesta este unul dintre pariurile Cabinetului meu şi încercăm să-l câştigăm. Este în egală măsură o prioritate, iar una dintre priorităţi este să aducem «puţin zâmbet» pe feţele românilor.

Nu este doar un semn de normalitate să manifeşti compasiune când este vorba de măsuri de austeritate şi consecinţele lor în plan social, dar este şi un semn bun pentru politicile economice pe care le avem în faţă. Pe scurt, încerc şi sper că vom vedea acest lucru întâmplându-se undeva până în vară, încerc, luând în considerare şi creşterea economică, să revenim la nivelul din trecut al salariilor”, a spus Ungureanu în interviul difuzat vineri de postul de televiziune Al Jazeera English.

Proteste şi măsuri de austeritate

El a arătat că, în unele locuri, sunt oameni care protestează şi că există „o anumită oboseală”, care poate fi observată pe plan social, din cauza măsurilor de austeritate.

„Dar eu cred că este uşor de gestionat şi remediul constă foarte mult în dialogul în sine: dialog cu diferite părţi ale societăţii româneşti care au fost profund afectate de măsurile luate de Guvernul anterior”, a mai declarat premierul Răzvan Ungureanu.

De asemenea, declaraţia privitoare la salariile bugetarilor a fost reluată sâmbătă de premierul Răzvan Ungureanu cu ocazia unei vizite la Iaşi.
“O să încercăm să dăm tuturor ceea ce le-a fost luat. Nu e o promisiune, este o speranţă. Promisiuni eu nu fac. Eu nu am miză electrorală”, a declarat premierul, răspunzând întrebării unui jurnalist.

El a făcut această declaraţie la ieşirea din muzeul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde a stat timp de aproximativ 30 de minute, presa neavând acces. De la muzeu, premierul a mers pe jos până la librăria Universităţii, unde, de asemenea, jurnaliştii nu au avut acces.

Premierul Mihai Răvan Ungureanu a participat, sâmbătă, la festivitatea de premiere a Olimpiadei Naţionale de Istorie, care s-a desfăşurat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Cele mai citite

Spania: Tribunalul Suprem a demarat deschiderea unei anchete pentru „terorism” împotriva liderului separatist catalan Carles Puigdemont

Cea mai înaltă instanţă judiciară a Spaniei, Tribunalul Suprem, a anunţat joi deschiderea unei anchete pentru "terorism" împotriva liderului separatist catalan Carles Puigdemont, în...

PSD și PNL îi testează pe români! Se creionează o nouă alianță

Social democrații și liberalii par să îi testeze pe români, la alegerile europarlamentare. Politicienii vor să vadă dacă populația dorește ca alianța dintre...

Valeriu Stoica crede că lista comună PNL-PSD la europarlamentare dezavantajează PNL

Era mult mai bine ca PNL și PSD să candideze separat la alegerile europarlamentare, declară la RFI fostul președinte liberal Valeriu Stoica, conform rfi.ro.În...
Ultima oră
Pe aceeași temă