20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAsigurările „deştepte" cuceresc România

Asigurările „deştepte” cuceresc România

Fie că vorbim de atragerea lor ca şi clienţi sau fidelizarea celor existenţi prin intermediul serviciilor de asigurări oferite cu ajutorul aplicaţiilor dedicate, profilul clienţilor utilizatori de smartphone nu a fost neglijat de asigurătorii români.

 

Nouă aplicaţii dedicate asigurărilor au la dispoziţie utilizatorii români de iPhone sau iPad. Fie că vorbim de aplicaţii complexe ce oferă servicii variate sau doar de simple unelte de care o companie din domeniu şi-a legat numele pentru promovare, 6 asigurători români, un broker de asigurare şi Media XPRIMM sunt prezenţi în AppStore cu aplicaţii dedicate utilizatorilor iOS.

Serviciile oferite pornesc de la prezentarea produselor, posibilitatea identificării reţelei de sucursale prin intermediul hărţilor interactive şi a poziţiei GPS, informaţii şi paşi de urmat în caz de daună, opţiunea de a notifica un eveniment asigurat, notificări la expirarea poliţelor, şi merg până la opţiunea de a achiziţiona online anumite tipuri de poliţă.

Raportată la numărul de companii din piaţă şi la profilul tentant al utilizatorilor produselor Apple, prezenţa asigurărilor în AppStore indică un potenţial în acest domeniu. Mai mult, aplicaţiile prezente sunt un prim pas, opţiunile de dezvoltare şi diversificare a acestor produse fiind enorme.

AXA, împreună pentru copil

Singura legătură a acestei aplicaţii cu asigurările o reprezintă dezvoltarea şi promovarea acesteia de către AXA Life Insurance. De fapt, aplicaţia este o formă de promovare a produsului de asigurare dezvoltat de companie, „Start Protector”, sub forma unei unelte de management al programului şi activităţilor copiilor.  Dincolo de caracteristicile şi utilitatea aplicaţiei singura secţiune dedicată asigurărilor ne oferă detalii cu privire la produsul  „Start Protector – Cel mai avantajos plan de protecţie financiară şi de economisire prin care îi asiguri copilului tău un viitor mai bun, în cuplu”. Din păcate, accesul la datele de contact ale companiei sau la detalii cu privire la produs sunt imposibile, dar dezvoltarea acestuia plasează compania în rândul asigurătorilor români prezenţi în AppStore.

BCR Viaţă

Singura aplicaţie ce oferă servicii directe clienţilor sau poten­ţia­lilor clienţi în domeniul asigurărilor de viaţă. Utilizatorul poate afla informaţii despre produsele şi serviciile oferite de BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group, modalităţile de plată ale poliţei de asigurare şi poate localiza agenţiile teritoriale ale companiei. În acelaşi timp utilizatorul are la dispozi­ţie şi reţeaua parteneră de clinici medicale în sistem GPS.

Totodată, asiguraţii companiei au la dispoziţie un ghid structurat pe asigurări de viaţă, asigurări de sănătate sau asigurări de viaţă cu componentă investi­ţio­nală, pentru acestea din urmă sunt prezentate şi informaţii financiare actualizate.

Aplicaţia interactivă permite completarea unui formular de contact cu solicitări de infor­maţii dar oferă şi datele de contact ale companiei şi acces la call-center.

BCR Asigurări VIG Asistenţă

Alături de informaţiile despre reţeaua teritorială a companiei şi posibilitatea de localizare pe hartă a celei mai apropiate unităţi, programul include şi un ghid care răspunde la întrebările frecvente şi la căile de urmat în caz de accident rutier. De asemenea, utilizatorii aplicaţiei primesc informaţii despre patru dintre produsele companiei: Asigurarea Travel PLUS, Asigurarea Accidente PLUS, Asigurarea RCA şi Asigurarea CASCO PLUS. Calculatorul de primă este disponibil doar pentru asigurarea de călătorie, iar modalitatea de achiziţie presupune contactarea unui operator.

Nu în ultimul rând, aplicaţia este însoţită de o opţiune esen­ţială pentru asiguraţii companiei: posiblitatea de a transmite informaţii despre un accident rutier. Structurate intuitiv, câmpurile de introducere a infor­ma­ţiilor acoperă detalii despre eveniment, localizarea exactă a locului producerii accidentului prin intermediul GPS încorporat în telefon, adăugarea de imagini şi scurta descriere a accidentului.

Aplicaţia este disponibilă atât în limba română, cât şi în limba maghiară.

Assistance

Este una dintre cele mai complexe aplicaţii de profil dedicate domeniului. Dezvoltat de i-Tom Solutions, softul permite utilizatorului să anunţe un eveniment auto la serviciul de urgenţă 112, la compania de asigurare sau la compania de asistenţă rutieră în funcţie de tipul accidentului. Interfaţa intuitivă şi simplu de folosit ghidează clientul pas cu pas pentru notificarea daunei către unul dintre cei 10 asigurători CASCO prezenţi în aplicaţie: GROUPAMA Asigurări, BCR Asigurări VIG, ASIROM, UNIQA Asigurări, GENERALI Asigurări, EUROINS, CARPATICA Asigurări, ALLIANZ-ŢIRIAC, ASTRA Asigurări sau OMNIASIG.

De asemenea, aplicaţia permite accesul la informaţii generale, date de contact şi tipuri de produse pentru 11 asigurători români, clientul având posibilitatea să solicite o ofertă de asigurare de la compania aleasă şi în funcţie de produsul de asigurare. În acelaşi timp, utilizatorul are la dispoziţie o reţea amplă de servisuri auto cu date de contact, adresă şi poziţionarea acestora pe harta interactivă. Alături de servisuri, sunt prezente în aplicaţie şi reţelele de farmacii, secţii de poliţie, dar şi sucursalele companiilor de asigurări.

ASTRA Asigurări

Este una dintre aplicaţiile cu opţiunile cele mai variate din AppStore tocmai pentru că cercul informaţiilor pe care un utilizator le primeşte este completat de posiblitatea de a încheia online, prin intermediul aplicaţiei, poliţele de asigurare. Alături de opţiunile clasice pentru aceste tipuri de aplicaţii: reţeaua teritorială structurată interactiv cu posibilitate de localizare pe hartă, paşii de urmat în caz de daună, informaţii despre companie, locurile de muncă disponibile, dar şi comunicatele de presă, aplicaţia descrie pe larg principalele produse ale companiei. În plus, pentru asigurările CASCO, de locuinţă, călătorie şi RCA utilizatorul are posibilitatea de încheiere online a acestora. O opţiune interesantă atrage atenţia utizatorului, “Verifică poliţa”.

Din păcate, chiar dacă opţiu­nea ne conduce la ideea că am avea posiblitatea să verificăm instantaneu valabilitatea unei poliţe de asigurare, opţiunea aplicaţiei trimite utilizatorul să verifice poliţa telefonic sau prin intermediul unui e-mail adresat companiei.

1asig.ro

Toate informaţiile esenţiale din domeniul asigurărilor nu puteau lipsi din AppStore. Tocmai de aceea, Media XPRIMM a dezvoltat alături de i-Tom Solutions aplicaţia prin intermediul căreia toate informaţiile esenţiale din domeniu sunt disponibile atât pe iPad, cât şi pe iPhone. Creată pe tipologia consumatorului activ de ştiri, aplicaţia permite accesarea în timp real a tuturor articolelor şi ştirilor publicate pe 1asig.ro.

i-Asigurare

Este singura aplicaţie dezvoltată de un broker de asigurare, BROKER VIRTUAL S.R.L., partener al SRBA Broker de Asigurare. Pragmatismul este caracteristica acestei aplicaţii prin intermediul căreia utilizatorii pot solicita oferte pentru asigurarea RCA. Structurată simplu, aplicaţia permite introducerea de informaţii personalizate despre utilizator, autovehiculul folosit şi calculul ofertei de preţ pentru RCA. De asemenea, aplicaţia permite configurarea alertelor pentru RCA, ITP şi ROVIGNETĂ.

OMNIASIG

Simplitatea este caracteristica aplicaţiei dezvoltate de OMNIASIG. Un meniu structurat eficient oferă încă de la deschiderea aplicaţiei toate opţiunile pe care utilizatorul le are la dispoziţie. Reţeaua teritorială disponibilă în format de hartă interactivă corelată cu locaţia utlizatorului, răspunsuri la întrebări frecvente, alături de opţiunea ce oferă datele de contact ale companiei sunt principalele facilităţi ale aplicaţiei. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea să calculeze prin intermediul aplicaţiei tarifele pentru asigurarea RCA. În plus, realitatea din AppStore este diferită de realitatea pieţei, aplicaţiile OMNIASIG şi BCR Asigurări VIG nu au fuzionat încă aşa cum s-a întâmplat în piaţa asigurărilor. 

Cele mai citite

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...
Ultima oră
Pe aceeași temă