22.5 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăAPDRP va semna contracte de finanţare pentru dezvoltare rurală în valoare de...

APDRP va semna contracte de finanţare pentru dezvoltare rurală în valoare de 700 de milioane de euro

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va semna peste 2.500 de contracte cu beneficiarii proiectelor cu finanţare europenă nerambursabilă, din Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR), în valoare de peste 700 milioane de euro, potrivit NewsIn.

“Cei aproximativ 2.500 de beneficiari ai fondurilor europene nerambursabile vor primi sprijin financiar prin intermediul măsurilor de investiţii pe care APDRP le implementează în acest moment”, se arată într-un comunicat al APDRP.

Astfel, potrivit APDRP, cele mai multe cereri de finanţare (1.619) urmează să fie contractate din cadrul Măsurii 112 privind “Instalarea tinerilor fermieri”, acestea având o valoare publică de 35,56 milioane de euro.

Până în prezent, pentru măsurile de finanţare implementate de către Agenţie, au fost contractate efectiv 10.841 proiecte, în valoare de 2,27 miliarde de euro.

APDRP are în prezent 13.677 de proiecte selectate cu o valoare publică de peste trei miliarde de euro. Această sumă reprezintă o angajare a fondurilor de peste 45% din alocarea aferentă acestor măsuri.

Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală stabileşte politicile şi acţiunile de dezvoltare rurală pentru perioada 2007-2013, în domeniile agricol, silvic şi dezvoltare rurală, dar şi proiectele de investiţii. Suma totală destinată dezvoltării rurale pentru perioada 2007-1013 se ridică la peste 13,5 miliarde euro, de la buget şi contribuţie privată.

Cele mai citite

Ministrul Muncii: Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat

Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja...

Ce este dischinezia biliară și cum se manifestă?

Ai observat că, de câteva luni, te confrunți cu episoade inexplicabile, intermitente, de durere în partea dreaptă superioară a abdomenului? Durerea este suficient de...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...
Ultima oră
Pe aceeași temă