19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAngela Merkel: Este exclusă o nouă ştergere a datoriei Greciei

Angela Merkel: Este exclusă o nouă ştergere a datoriei Greciei

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că o nouă ştergere a datoriei Greciei este exclusă, întrucât autorităţile de la Atena au adoptat măsuri suplimentare de austeritate, potrivit Mediafax.

„Am declarat în repetate rânduri că nu văd o reducere a datoriei Greciei. Toate discuţiile pe această temă mă îngrijorează câteodată”, a spus Angela Merkel, citată de Bloomberg.

O nouă reducere a datoriei ar veni după acordul convenit anul trecut cu investitorii care au acceptat să-şi asume o pierdere de 53,5% din valoarea nominală a obligaţiunilor greceşti pe care le deţin. Acest acord a redus datoriile Greciei cu aproximativ 100 de miliarde de euro.

Acordul a redus datoriile Greciei cu aproximativ 100 de miliarde de euro.

„Trebuie luate în considerare consecinţele unei noi ştergeri a datoriei Greciei, care ar putea duce la un sentiment de insecuritate accentuat în rândul investitorilor în zona euro, iar ceea ce s-a realizat în ultimii ani ar fi pus sub semnul întrebării. Nu degeaba am ales un acord voluntar cu creditorii privaţi când am realizat ştergerea datoriei Greciei. Trebuie să vedem dincolo de Grecia pentru a aprecia ce impact ar avea o nouă reducere a datoriei”, a mai spus Angela Merkel.

Citeşte şi Merkel vrea legi mai bune pentru protecţia datelor private ale europenilor pe Internet

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă