20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInvestigații România LiberăAngajatii valorosi nu sunt dati afara

Angajatii valorosi nu sunt dati afara

Mihaela Manolache, senior consultant Skill Team

» Lucrez in vanzari de peste zece ani, in aceeasi companie. De curand a aparut la mine in firma un sef care, din cate am observat, are intentia de a-si aduce fosta echipa. Vreau sa-mi pastrez locul de munca si sa am aceiasi colegi, dar stabilitatea jobului meu este in pericol din cauza acestui sef nou. Cum sa fac pentru a-mi pastra jobul?
In primul rand, toate actiunile pe care le veti intreprinde trebuie sa va ajute sa va pastrati propriul job, demonstrand ca sunteti un bun om de vanzari, indiferent de echipa din care faceti parte. Probabil ca decizia de a schimba actuala echipa de vanzari cu una noua se va lua in urma unei analize a rezultatelor obtinute si a unei evaluari a echipei actuale.

Ati demonstrat deja ca sunteti un angajat fidel, prin vechimea acumulata. Aveti timpul necesar sa demonstrati chiar si noului sef ca sunteti si unul eficient. Ca om de vanzari, trebuie sa va asigurati ca va realizati targetul asumat. Este cel mai important indicator de eficienta in aceasta profesie. In al doilea rand, concentrati-va pe standardele relatiei cu clientul. Un client fidelizat reduce mult efortul de vanzare si, in acest fel, veti avea un timp pretios, pe care il puteti folosi pentru atragerea de noi clienti si dezvoltarea portofoliului companiei. Orientati-va demersurile pe care le faceti spre obtinerea de rezultate, veniti cu solutii constructive la problemele care apar. Nici un angajat considerat valoros pentru companie nu va fi inlaturat din echipa.

Asteptam intrebarile dumneavoastra la e-mail angajari@romanialibera.ro sau pe adresa redactiei, strada Nerva Traian 3, bl. M 101, et. 4, sector 3, Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă