22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăA fost inițiată o petiție internațională în favoarea lui Alexander Adamescu

A fost inițiată o petiție internațională în favoarea lui Alexander Adamescu

Alexander Adamescu, soția lui Adriana și cei trei copii ai lor sunt persecutați de guvernul de la București, după ce acesta a vorbit împotriva corupției și a abuzului de putere în România.

Din acest motiv, pe Change.org a luat naștere o petiție pentru stoparea definitivă a persecuției asupra lui Alexander Adamescu și asupra familiei sale, anunță ziarul Evenimentul Zilei.

“Alexander Adamescu este fiul lui Dan Adamescu, un om de afaceri de succes de origine română. Dan a finanțat unul dintre cele mai importante ziare naționale din România, și anume „România Liberă”, cotidian ce a fost, în mod constant, un campion al democrației, al libertății de exprimare și al statului de drept.

Ulterior, acest cotidian a devenit un ghimpe pentru primul ministru al României, Victor Ponta. Încercând să oprească ziarul și continuând să expună corupția guvernului său, domnul Ponta l-a lăsat pe Dan Adamescu aruncat în închisoare pentru acuzații de mită în urma unui proces ce s-a desfășurat cu repeziciune”, indică articolul publicat miercuri la București.

Sursa citată menționează că Alexander Adamescu a continuat să lupte și să solicite dreptate pentru familia sa. Cu toate acestea, în iunie 2016, Alexander Adamescu a primit exact aceleași acuzații de corupție ca și tatăl său și a fost emis un mandat european de arestare pentru a fi trimis în România și pentru a fi, ulterior, judecat.

Alexander Adamescu a fost arestat cu doar două ore înainte ca acesta să vorbească la o conferință de la Londra cu privire la problemele serioase legate de mandatul european de arestare și la lipsa de procedură în România.

“În conformitate cu normele europene, în cazul său, judecătorul nu poate examina dovezile împotriva sa, astfel încât Alexander Adamescu trebuie să dovedească faptul că există o motivație politică pentru arestarea sa sau că drepturile omului vor fi încălcate dacă acesta este trimis în judecată în România. Dacă nu reușește, el se va confrunta cu același sistem de justiție corupt ca și tatăl său și ar putea avea aceeași soartă.

De aceea, Alexander Adamescu, împreună cu familia sa, are nevoie de semnarea unei petiții pentru a scăpa de persecuția la care este supus”, explică Evenimentul Zilei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Bucurie fără margini la Bilbao, după câștigarea Cupei Spaniei! Peste un milion de oameni au ieșit pe străzi pentru a-i ovaționa pe jucătorii...

Sărbătoare fără margini la Bilbao, unde peste un milion de oameni au ieşit joi pe străzi pentru a asista la parada jucătorilor lui Athletic,...

Motrenismul

În istoria Regatului român, probabil cea mai suveranistă perioadă din istoria poporului român, au existat mai multe curente de gândire: poporanismul, semănătorismul și trăirismul....

Dovada că simularea Bacalaureatului a fost o mascaradă

Am mai explicat că impunerea la nivel național a evaluării digitalizate pentru lucrările scrise la  simulările examenelor naționale a reprezentat doar un proces menit...
Ultima oră
Pe aceeași temă