15.3 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăInvestigații România Liberă30.000 euro, investitia intr-un site de credite

30.000 euro, investitia intr-un site de credite

Lansat in urma cu un an, site-ul a ajuns la un numar de 4.000 de vizitatori unici pe zi.
"Ideea de a lansa un astfel de instrument a venit din nevoia mea si a partenerului meu de afaceri de a obtine un credit. In vara anului 2005, am incercat sa obtinem un credit. A fost foarte, foarte complicat. Am pierdut doua saptamani ca sa aflam ce documente erau necesare, cum trebuie completate si sa reusim sa ajungem la 3-4 banci ca sa ne dam seama ce inseamna piata bancara", a relatat Alexandru Popescu, managing partner.
Realizarea site-ului a durat 6-7 luni, s-a lucrat pe un focus-grup de 30 de oameni, s-au facut studii demografice, s-au realizat parteneriatele cu bancile care trebuiau convinse ca este un proiect viabil si care va da rezultate deosebite. Investitia initiala a fost destul de costisitoare, circa 30 mii euro, fiind un site deosebit de complex si realizat de unul dintre cei mai buni web-developeri din tara.
Orice utilizator de internet poate sa intre pe site-ul VreauCredit.ro, unde sunt prezentate ofertele de creditare ale bancilor, dar si diferite calculatoare pentru DAE (dobanda anuala efectiva), dobanda reala, rata lunara, costul total etc. Se poate face comparatie intre mai multe credite, dupa care utilizatorul poate aplica direct, online catre banca, urmand sa fie contactat de reprezentantii bancii pentru care a aplicat.
Afacerea cu un astfel de site implica doua aspecte: promovarea care se poate realiza pentru o banca, societate interesata sau brand de masina, insa cel mai important este parteneriatul cu bancile. "Este un sistem nou pentru Romania, nu te mai duci la banca, te contacteaza banca. E un interes deosebit si o concurenta mare pe piata bancara pentru acordarea de credite. Prin acest site reusim sa atragem  foarte multi clienti pentru banci si bancile platesc pentru acest lucru, noi fiind considerati un departament extern de vanzari. O companie care aduce clienti primeste comision din contractele realizate de catre banca", a precizat Alexandru Popescu.
Pentru cuantificarea numarului celor interesati care apeleaza la acest sistem exista un program, foarte bine pus la punct, de urmarire a clientilor, de evidentiere a parcursului prin banca respectiva, atat la firma, cat si la bancile partenere.

Cele mai citite

Studiu: Tinerii români cheltuiesc 28% din venituri pe mâncare

Peste 80% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, cred că aspirațiile lor financiare sunt realizabile Cook Communication a anunțat publicarea...

Proiect titanic: Autostrada Unirii intră în munți cu 38 de tuneluri și 183 de poduri

Pe traseul celor patru loturi din județele Mureș, Harghita și Neamț, Autostrada Unirii promite un spectacol de inginerie Cele patru loturi sunt :  Lotul 1...

Mesaj RO-Alert în nordul județului Tulcea. MApN a ridicat patru aeronave

Structurile de apărare şi securitate naţională au interceptat un posibil atac al Federaţiei Ruse asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei, a anunțat ISU...
Ultima oră
Pe aceeași temă