10.9 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInvestigații România Liberă120 de firme prezinta noile tendinte din industria usoara

120 de firme prezinta noile tendinte din industria usoara

Incepand cu editia din acest an, Modexpo se prezinta publicului sub alta forma, avand la baza un alt concept, ce urmareste reflectarea a tot ceea ce se intampla si la celelalte targuri internationale de moda. In primul rand, organizatorii au decis ca este timpul ca aceasta expozitie internationala de textile, confectii, pielarie, blanuri, incaltaminte, marochinarie si accesorii sa se desfasoare de doua ori pe an, de aceea editia pentru toamna-iarna a fost mutata din luna noiembrie in septembrie, urmand ca in luna februarie 2006 sa se prezinte tendin-tele modei pentru urmatoarele sase luni din an.
Astfel, incepand din 22 septembrie 2005, timp de trei zile, pe o suprafata de 6.200 mp, un numar de 120 de firme din sase tari: Austria, Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Romania si Turcia vor expune noile tendinte ale domeniului, intr-un cadru mult schimbat fata de ceea ce ne-am obisnuit a fi expozitia de moda de la Bucuresti. „Va fi ceva deosebit, oricum altfel decat a fost pana acum”, a asigurat si Tiberiu Pap, director de targuri si expozitii al Romexpo SA.
Pentru aceasta, pentru prima data, acest targ va beneficia de asistenta Asociatiei de Moda si Design din Romania – organizatie constituita la initiativa producatorilor autohtoni din domeniu in incercarea lor de a se alinia ca nivel de calitate si tendinte cu toate celelalte mari branduri internationale. „Vom avea un spatiu extrem de generos – halele 26 si 28, separat de zona clasica de expunere, dedicat in intregime designerilor, a aratat Liliana Turoiu-Udrea, presedinte al asociatiei respective. Inca de la intrare, vizitatorii vor putea intra in contact cu o zona vasta de informare cu privire la liniile definitorii ale sezonului urmator, atat sub aspect cromatic, cat si sub cel al croiurilor si liniilor ce tocmai au fost lansate pe plan international”.
Aceste viitoare tendinte vor fi ilustrate printr-un paradis al costumelor, unde vor fi expuse peste 50 de costume ale celor mai cunoscuti designeri romani si ale brandurilor autohtone consacrate, langa care se vor afla si propunerile de avangarda ale studentilor. In plus, tot in aceasta zona, pe un podium special amenajat vor avea loc zilnic – intre orele 14,00 si 18,00 – prezentari de moda, de colectii, atat pentru acest sezon, cat si pentru cel de primavara-vara.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă