21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInternaționalX Factor, zâmbetele false din spatele scenei

X Factor, zâmbetele false din spatele scenei

Să ai emoţii este e o stare naturală când vrei să dai bine în ochii juriului. Să te agiţi, să te mişti de colo-colo, să scapi multe bâlbe în faţa camerei sunt greu de evitat dacă îţi pasă că vocea îţi va fi judecată. Asta se întâmplă când ajungi la X Factor pentru că ştii de ce trebuie să fii ascultat.

Luni a fost penultima preselecţie în Bucureşti. Pe treptele de la intrarea în Sala Palatului lumea face gălăgie. Nu, nu e nervoasă, e mai degrabă entuziasmată de ce va fi înăuntru. Este publicul plătit să execute. Sunt oamenii care trebuie să aplaude până simt că îi ard palmele, să ţipe, mai bine zis să urle de ai crede că o să plece de acolo cu plămânii uscaţi.

Bodyguarzii păzesc covorul roşu. Pe el calcă Paula Seling, Adrian Sîna şi Mihai Morar. Adică juriul. E aproape 10.30 când Adrian Sîna coboară primul din limuzină. Face câteva învârteli, dă palma cu publicul care pare excitat că-l vede şi se întoarce în limuzină. Acum acelaşi scenariu. Vedeta se dă jos din maşină, se învârte la fel, face aceleaşi saluturi cu publicul care, culmea, nu ţipă cum era plănuit. Se întoarce. Iar calcă pe covorul roşu, iar aceleaşi scheme. De data asta publicul joacă bine. Acum da gălăgia care trebuie să se vadă pe ecran.

Cât timp lumea se zbate afară, în culise concurenţii şi însoţitorii lor nu au stare. Fetele par mai controlate. Două blonde îşi scot gloss-ul şi îl întind pe buzele ţuguiate aşa ca în aşteptarea unui sărut. Cam toate merg pe tocuri şi sunt dichisite, dar nu vulgare. Numai una pare că a venit direct de la coafor. Părul ei scurt şi roşcat, care pare scos din bigudiuri, provoacă reacţii masculine. „Nu mai văd bine? Uite ce are aia în cap”, zise un tânăr bărbos.

În fine, concurenţii sunt strigaţi pentru interviu. Să vorbească natural, să nu aibă emoţii, să nu-l întrerupă pe intervievator, să răspundă în propoziţii la întrebări. „Când te intreb de ce ai venit aici, nu zici ‘pentru că vreau bla-bla-bla’, răspunzi şi tu cu subiect şi predicat ‘Eu am venit aici pentru că…'”. Asta trebuie să facă fiecare. Dacă nu face bine, „mai spuneţi o dată, că noi tăiem la montaj”, spuse intervievatorul care pune întrebări ca la interogatoriu. „‘De ce nu a venit şi tatăl tău?‘ ‘Tatăl meu nu a venit pentru că nu a putut.’ ‘De ce nu a putut?’ „

„Juriul trebuie să-şi facă norma”

Câteva momente care trebuie regizate forţează o participantă şi prietenele ei să fie teatrale. Fata trebuie să pară afectată, emoţionată, cu teamă de ditămai show-ul, de cuvântul juriului la puterea a treia. În schimb, prietenele ei trebuie să o liniştească, să o mângâie pe păr, să o sărute pe frunte şi să-i spună „Totul va fi bine, draga mea”. Dacă nu va fi bine, Paula Seling o invită să vină şi la anu. Chiar şi aşa, în culise, mama uneia dintre concurente crede că a fost stabilit numărul de participanţi care vor fi refuzaţi, că „juriul trebuie să-şi facă norma” şi că X Factor „s-ar putea să nu fie chiar pe bune”.

„Dan Spătaru n-a murit”

În pauza de la filmări, publicul este îndemnat să danseze. „Piesa asta este hit, Dan Spătaru n-a murit/ Dan, Dan, Dan, Dan, Dan Spătaru n-a murit” iese din difuzoare, cu volumul dat la maxim, numai ca cei 300 de oameni din sală să se mişte pe ritm. Unele se mişcă din fund, iar alţii se mişcă spre ieşire.

Dacă la primul interviu a fost greu cu emoţiile, la următorul concurenţii sunt încurajaţi de Răzvan şi Dani. Chiar şi aşa, unii au implorat juriul să le mai acorde o şansă. Obosiţi probabil de câte melodii au ascultat, Paula Seling, Adrian Sîna şi Mihai Morar au arătat, spre sfârşitul audiţiilor, de cât sictir şi câtă superioritate dispuneau şi au început să tragă la răspundere participanţii care nu au studii de muzică. „Promiţi că vii şi la anu’?”, întreabă Paula Seling care încearcă totuşi să se facă „înghiţită” în final.

În orice caz, dacă ai corzi vocale şi ridici publicul în picioare înseamnă că eşti X Factor, chiar dacă nu câştigi la spectacol.

 

 

Cele mai citite

Bărbat din Gorj dat dispărut de familie după zece ani de la dispariția sa

Un bărbat din Târgu Cărbunești a fost dat dispărut de familie după zece ani de la dispariția sa. Familia a relatat că Dănuț Cătălin...

Euforie periculoasă: Ascensiunea drogurilor de petrecere

Noi substanțe psihoactive au fost introduse pe lista substanțelor interzise, anunță Agenția Națională Antidrog Agenția Națională Antidrog întreprinde măsuri de modificare a tabelelor anexe la...

INS: Câştigul salarial mediu brut în 2022 a fost de 77.416 lei

Salariaţii cu studii superioare au avut o pondere de 36,5%, iar femeile au reprezentat majoritatea, cu 58,5% La nivelul anului 2022, câştigul salarial mediu brut...
Ultima oră
Pe aceeași temă