3.5 C
București
joi, 26 decembrie 2024
AcasăInternaționalWTA suspendă turneele din China, în urma cazului Peng Shuai

WTA suspendă turneele din China, în urma cazului Peng Shuai

Asociația Femeilor de Tenis (WTA) a anunțat suspendarea imediată a tuturor turneelor ​​din China din cauza situației cu Peng Shuai. Ca răspuns la tăcerea Beijingului, WTA a anunțat această decizie.

Într-o declarație publicată miercuri, președintele și CEO-ul WTA, Steve Simon, a declarat că decizia s-a bazat pe răspunsul „inacceptabil” al oficialilor chinezi în scandalul #MeToo. De asemenea, Beijingul este acuzat că a cenzurat acuzațiile lui Peng.

WTA nu vrea să organizeze evenimente în China din cauza situației lui Peng Shuai

„Cu conștiință bună, nu văd cum le pot cere sportivilor noștri să concureze acolo când Peng Shuai nu are voie să comunice liber și se pare că a fost presată să contrazică acuzația ei de agresiune sexuală”, a spus Simon, citat de CNN.

De asemenea, Simon a susținut că este îngrijorat cu privire la riscurile la care sunt supuși sportivii. Potrivit acestuia, nu vrea să organizeze evenimente în 2022 în China de teamă ca jucătorii să nu treacă prin experiențe scandaloase.

Una dintre cele mai recunoscute vedete ale sportului din China, Peng l-a acuzat public pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el. Incidentul ar fi avut loc în urmă cu 3 ani. Postarea făcută de jucătoarea de tenis a fost ștearsă de pe Internet.

Peng a fost imediat înăbușită de cenzura generală și a dispărut din vizorul public timp de mai bine de două săptămâni. Acest fapt a îngrijorat întreaga lume, iar lumea tenisului feminin a cerut explicații.

Pe fondul protestelor globale tot mai mari, indivizii care lucrează pentru mass-media controlată de guvernul chinez și sistemul sportiv de stat au lansat o serie de fotografii și videoclipuri cu „dovada vieții” lui Peng.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Economistul Bogdan Glăvan: România, un stat eșuat, în pragul colapsului financiar

Glăvan atrage atenția că o treime din cheltuielile statului român sunt acoperite din împrumuturi, ceea ce face economia extrem de vulnerabilă România se află pe...

Energia vântului aduce magie de Crăciun: Exporturi record de curent electric pentru România

Conform datelor Transelectrica, zilele propice pentru producția eoliană au fost rare în 2024 România s-a bucurat de un surplus energetic semnificativ în dimineața zilei de...

Facturile lui Marcel Ciolacu zboară spre necunoscut: suspiciuni majore privind autenticitatea

Facturile sunt emise de Nordis Travel SRL, însă detalii importante precum numărul, data exactă a facturilor și informațiile despre zboruri lipsesc sau au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă