13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalVulcanul La Palma, atracție turistică pentru străini

Vulcanul La Palma, atracție turistică pentru străini

Vulcanul La Palma din Spania a devenit un punct de atracție turistică pentru străinii curioși să vadă dezastrul lăsat în urmă. Autoritățile sunt de părere va ajuta insula să se diversifice de la agricultură.

Erupția vulcanică devastatoare de anul trecut de pe insula spaniolă ar putea deveni o adevărată destinație turistică. Cererea pentru tururi cu tematică vulcanică a crescut. Acum, turiștii sunt tot mai curiși să vadă ce a rămas în urmă. Localnicii o văd o mare oportunitate, fiind vorba despre o zonă foarte săracă.

Vulcanul La Palma atrage tot mai mulți turiști

Turiștii se adună pentru a vedea ei înșiși consecințele unei erupții care a durat 85 de zile. Pentru compania de turism Get Holiday, care organizează excursii de 11 ore în jurul vulcanului din Tenerife din apropiere, afacerile sunt deja în plină expansiune.

„Pentru mine este ca aurul. Este un viitor de aur pentru că mulți oameni cer să descopere La Palma în acest moment.”, a spus fondatorul companiei, Basso Lanzone.

Excursiile către Insulele Canare sunt tot mai căutate

Aproximativ 30 de persoane au vizitat Tenerife pentru un tur general anul trecut. După erupție, această cifră a crescut acum de cinci ori la 150. Guvernul Spaniei a anunțat săptămâna trecută un plan de 9,5 milioane de euro pentru ptomovarea turismului local.

Șeful guvernului local La Palma’a consideră că interesul pentru erupție ar putea ajuta insula să se diversifice de la agricultură.

„Este un drum interesant să profitați de oportunitățile pe care vulcanul le lasă în ciuda atâtor distrugeri, iar una dintre ele este turismul”., a spus șeful guvernului.

Dar autoritățile spun că orice viziune de dezvoltare a industriei bazate pe vulcan trebuie gestionată cu sensibilitate. „Deși vulcanul s-a oprit, focul, este foarte impresionant.

„Cred că dacă este ok pentru oamenii care locuiesc aici, atunci este ideal să-l vezi.”, a spus turistul german Ulrike Wenen.

Deși nu au fost înregistrate victime, vulcanul, care a început să erupă în septembrie, a distrus peste 3.000 de clădiri și a strămutat 7.000 de locuitori.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Un urs a dat târcoale prin Miercurea Ciuc. S-a emis mesaj RO-Alert

Un urs a fost văzut pe o stradă din Miercurea Ciuc. Reprezentanţii ISU Harghita au anunţat că ursul a apărut pe Aleea Ciocârliei din...

Ucrainenii au adus un omagiu militarilor implicați în războiul cu Rusia

Mii de ucraineni au adus, sâmbătă, un omagiu militarilor care au murit, care au fost răniţi sau care au fost luaţi prizonieri în războiul...

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...
Ultima oră
Pe aceeași temă