Paula Seling şi Ovi „se vor juca cu focul” la Oslo, în cadrul celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest cu piesa „Playing with fire”, transmisă astă-seară în direct de TVR 1, de la ora 21.30. Înainte de a pleca spre Norvegia, Paula şi Ovi ne-au vorbit despre această primă colaborare, pregătirile pentru concurs şi despre încrederea în proiectul care, după cum ei afirmă, le-a adus rezultate mari.
Paula, vei participa la Eurovision cu o piesă ritmată, diferită de baladele cu care ne-am obişnuit.
Paula Seling: Dacă ascultaţi cele 13 albume pe care le-am scos până acum, o să vedeţi că nu toate melodiile sunt lente. Întâmplarea a făcut ca melodiile lente să fie, de cele mai multe ori, preferatele publicului. Sigur, nu m-a deranjat nici o secundă această clasificare. Însă nu înseamnă că nu pot să fac şi altceva şi prin piesa „Playing with fire” am arătat că nu este adevărat şi celor care au comentat. Mă simt bine în foarte multe ipostaze. Mă simt bine atunci când fac ceva de calitate, fie că este o piesă lentă, fie că este una ritmată ori acapella. Pentru mine e foarte important ca piesa respectivă să fie făcută bine, iar faptul că s-a studiat mult pentru ca această piesă să capete o anumită strălucire s-a văzut. De aici şi susţinerea mare de care ne bucurăm.
Este prima dată când colaboraţi la un proiect. De ce i l-ai propus Paulei?
Ovi: Pe Paula am cunoscut-o la Cerbul de Aur, în 2009, suntem doi artişti de aceeaşi manieră, adică cantautori, cântăm la pian, ne scriem singuri piesele pe care le interpretăm. După Cerb, m-am tot gândit ce proiect aş putea face cu Paula. Iniţial, primisem o solicitare din partea casei de discuri din Norvegia, să trimit o piesă pentru Eurovisionul de anul acesta, dar n-am mai avut timp din cauza concursului Cerbul de Aur. Apoi, m-am gândit să fac un duet, cu două piane, iar Paula era cea mai potrivită pentru ideea mea. I-am propus, am căzut de acord să încercăm acest proiect şi uite că a fost de bun augur.
Cum a decurs colaborarea?
Ovi: Din start, şi eu şi Paula am încercat să imprimăm o stare de optimism, de încredere în acest proiect, la care m-am gândit imediat după încheierea Cerbului de Aur de anul trecut. Mi s-a demonstrat încă o dată că, prin muncă, poţi ajunge la rezultate mari. Personal, sunt convins că putem face o figură grozavă la Oslo şi, cum am spus şi mai devreme, intenţionez să pariez o sumă de bani că vom câştiga concursul. Pot să vă confirm că tot drumul străbătut până acum a fost degajat, eu şi Paula am devenit buni prieteni, avem o relaţie superbă, plină de umor şi încredere. Cam asta este starea cu care plecăm la Oslo. Mi-aş dori foarte mult ca toţi să simţim acelaşi lucru, aceeaşi încredere în proiect şi, dacă reuşim să transmitem această energie, poate vom veni învingători de la Oslo. Deci, hai să ne jucăm cu focul şi să-i ardem pe ceilalţi!
Cum a fost turneul de promovare?
Paula: Am început cu Republica Moldova, prietenii noştri, unde am fost foarte bine primiţi. Apoi au urmat Bulgaria şi Macedonia. Din Macedonia am primit un feedback foarte încurajator, iar când am ieşit din ţară, am auzit la radio piesa, a fost o senzaţie incredibilă. Mai departe, am mers la Bruxelles, unde am avut un spectacol foarte reuşit, foarte mulţi români au participat la concert. Mulţi se opreau pe stradă şi întrebau „ce se întâmplă”, căci era o bucurie generală, românii erau încântaţi de ceea ce vedeau şi auzeau. Apoi am ajuns în Turcia, unde într-o seară am apărut la show-ul cu cea mai mare audienţă. Şi ultima destinaţie a fost Londra, unde am fost surprinşi că oamenii din club ştiau versurile şi au cântat piesa cu noi. Dar, dacă primim, de ici de colo, un feedback pozitiv, să nu credeţi că ne culcăm pe-o ureche. Dimpotrivă, pe noi asta nu face decât să ne ambiţioneze şi să ne dorim să fie şi mai bine.
A contat că din piesă nu lipseşte pianul?
Paula: Din punct de vedere muzical, porţiunile în care cântăm la pian au arătat că nu este doar încă o piesă pop. Este o melodie complexă, care are o desfăşurare complexă, un fel de duel între Ovi şi mine. „Playing with fire” nu este doar o piesă pop, una pur comercială, ci a fost creată special pentru a acoperi toate cerinţele.
Cum vi se par celelalte melodii?
Ovi: Este un an dominat de balade şi este de văzut dacă Europa va vota pentru o baladă sau pentru o piesă ritmată. E cu două tăişuri: poate fi în favoarea noastră sau nu.
Paula: Ştim foarte bine că la Eurovision domină gustul publicului. Nu este, de exemplu, un concurs sportiv, unde lucrurile sunt foarte clare. Eurovision este un concurs supus gustului fiecăruia, este subiectiv. Nu cred în clasamente. Bineînţeles că fiecare are propriile preferinţe, dar nu avem cum să spunem cum va vota publicul. De exemplu, nimeni nu se aştepta să câştige, acum ceva timp, piesa rock a Finlandei. Noi am încearcat să ne punem în locul celor care vor vota şi să ne gândim dacă piesa e ceea ce trebuie pentru Eurovision. Ei bine, până la urmă, cel care votează nu face asta: el votează ceea ce-i place.
Ovi: Practic, încrederea în proiectul
nostru ne dă siguranţă că vom
ajunge departe.