25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalVioloncelistul Răzvan Suma, în concert la Sala Radio

Violoncelistul Răzvan Suma, în concert la Sala Radio

Violoncelistul Răzvan Suma va susţine un concert de muzică clasică, marţi, la Sala Radio, în cadrul turneului „Vă place… BRAHMS?”. Concertul le propune melomanilor cele două sonate pentru pian şi violoncel compuse de unul dintre „giganţii muzicii clasice”, Johannes Brahms.

„Brahms este unul dintre „evergreen-urile” muzicii clasice internaţionale. Este greu să găsim un orchestrator mai bun ca el. Magia lui Brahms te poartă într-o altă atmosferă faţă de lumea cotidiană, extrem de benefică pentru ritmul nostru actual de viaţă. A asculta Brahms este ca şi cum… ai vindeca o rană. Prima sonată este parcă un pic mai „blândă”, o partitură de tinereţe a sa, comparativ cu cea de-a doua, care a apărut spre finalul carierei compoziţionale a lui Brahms. Au un aer diferit şi asta este frumos pentru că cei care vor veni la concert vor trece de la candoarea primei sonate în mi minor, la victoria şi energia celei de-a doua sonate”, a explicat Răzvan Suma.

În cadrul turneului, violoncelistul Răzvan Suma a umplut sălile de concert din nouă oraşe din România şi va cânta în zilele următoare în Piteşti (24 octombrie – Casa de Cultură a Sindicatelor), Braşov (25 octombrie – Sala “Patria”) şi Arcuş (26 octombrie – Centrul cultural).

„Cred că în turneele viitoare va trebui să mă orientez şi mai mult spre oraşele fără o tradiţie muzicală mai veche, concretizată prin existenţa unei filarmonici. Primirea a fost spectaculoasă de exemplu la Carei, unde am ajuns pentru prima dată, la Deva sau la Baia Mare. Vorbim aici despre un public care tânjeşte după muzică şi tocmai de aceea merită efortul de a fi mai prezenţi pe aceste scene. Iar masterclass-urile pe care le-am susţinut la liceele din Iaşi, Timişoara şi Cluj mi-au dat certitudinea că şcoala românească de violoncel are viitor. Simt că fac ceva pentru public şi pentru violoncelişti şi asta mă face să fiu împlinit”, declară violoncelistul român Răzvan Suma aproape de finalul turneului său naţional „Vă place… BRAHMS?”, a declarat violoncelistul.

În turneul „Vă place… BRAHMS?”, Răzvan Suma este însoţit de pianistul Josu Okinena, artist spaniol de mare virtuozitate cu o bogată carieră solistică. Cei doi au cântat împreună în cele mai importante săli de concerte din Spania, România sau Argentina (Auditorio Nacional de Madrid, Kursall – San Sebastian, Teatro Colon – Buenos Aires, Argentina ş.a.).

Biletele pentru concertul de la Bucureşti se pot achiziţiona de la sălile de concerte din ţară, iar în Bucureşti de la casa de bilete a Sălii Radio, la oficiile Poştei Române, Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, Magazinele Germanos sau online pe www.bilete.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă