16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalViktor Orbán: Suntem consideraţi Bad Boys. Soros György este un om talentat...

Viktor Orbán: Suntem consideraţi Bad Boys. Soros György este un om talentat și periculos

Într-un interviu acordat pentru oe24.at/welt, premierul maghiar Vicktor Orbán a vorbit despre deciziile controversate pe care le-a luat pentru binele ţării lui cu riscul de a fi considerat un om rău, spunând că: nu are inima de piatră dar cu urşi de pluş şi floricele nu se pot proteza graniţele Ungariei. 

Viktor Orbán: “Apărarea unei țări nu are nevoie de oameni buni, ci de oameni responsabili. Crede-mă, nu am o inimă de piatră”, a spus premierul jurnalistei, dar “cu urși de pluș și floricele, nu putem proteja granițele (…). Cine vrea să conducă o țară, trebuie să ia astfel de decizii. Vreau să fiu un personaj al cărui decizii susțin și respectă maghiarii”.

Apoi, premierul maghiar a criticat țările care “amestecă două culturi”.”Există țări care cred că amestecarea a două culturi, creștinismul și islamul, creează ceva nou și bun. Noi vedem diferit. Dacă ceilalți vor să amestece culturile, atunci ei au dreptul la această încercare (…). Nu vrem să amestecăm cultura, valorile, atitudinea față de viață cu alte culturi”, a declarat prim-ministrul ungar.

A vorbit şi despre “relaţia” cu Soros

Orbán: “În opinia noastră, Soros György este maghiar și compatriot talentat. El și cu mine nu avem o părere bună despre noi, dar aparținem aceleiași națiuni şi în Ungaria, nu discriminăm pe nimeni din cauza religiei sale. Ungaria este o țară liberă. Apropo: spre deosebire de alte capitale din vestul Europei, fiecare evreu din Budapesta este absolut sigur şi liber. Se poate vorbi liber și se poate, de asemenea, critica guvernului și demonstra împotriva lui”.

“Soros este o rețea mare. Finanţează multe ONG-uri. De asemenea, UE finanțează mai multe organizații Soros. Aceste ONG-uri sunt implicate în viața politică și asta este bine. Din punct de vedere politic, Soros trebuie să înțeleagă două puncte, precum și pe toți cei care trăiesc în Ungaria:

În primul rând, dorim transparență. Ca orice țară, Vrem să știm cine sunt acești oameni și de unde vin banii.

În al doilea rând, există o limită a securității naționale. Migrația este o problemă de securitate națională. Am vrut cu Soros o soluționare pașnică până la punctul în care organizațiile sale au început să finanțeze migranții, care au încurajat să treacă granița ilegală cu Ungaria. Acest lucru nu este acceptabil în Ungaria. Am creat legi conform cărora un astfel de comportament pune în pericol securitatea națională “, a mai spus premierul.

“Conflictul nostru este: El dorește să obțină migranții în Ungaria și Europa și nu voi lăsa să se întâmple acest lucru. Presa a scris că pleacă din Ungaria. Se pare că nu-l cunosc pe Soros. Nu va părăsi nicio țară. El rămâne. Peste tot. Îl cunosc pe Soros. Nu este un om care pleacă din Budapesta așa… El dorește să aducă migranții în Ungaria și Europa și nu voi lăsa să se întâmple acest lucru…”

“Nu vrem asta în Ungaria. Dar sunt profund convins că economia de piață este bună atunci când este combinată cu responsabilitatea socială. În Ungaria, din punct de vedere economic, depunem eforturi pentru o valoare adăugată socială pentru toți în toate domeniile. Pentru angajați, angajatori și pentru stat”,a mărturisit premierul ungar în interviul acordat de sărbători.

Cele mai citite

Alegerile prezidenţiale ruse au început cu un vot anticipat în Extremul Orient rus. Scrutinul, în perioada 15-17 martie, primul de trei zile din istoria...

Un vot anticipat a început duminică, în alegerile prezidenţiale, în unele regiuni din Rusia, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN. Votul...

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...
Ultima oră
Pe aceeași temă