22.1 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Vizita lui Xi în Hong Kong, o "victorie" asupra opoziției

VIDEO: Vizita lui Xi în Hong Kong, o “victorie” asupra opoziției

Celebrările iminente din Hong Kong cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a dominației chineze sunt o “victorie a guvernului central asupra opoziției politice”, a declarat un politolog pentru Reuters.

La 1 iulie, centrul financiar va marca cea de-a 25-a aniversare a guvernării chineze, când a revenit la China de la Marea Britanie în 1997, cu promisiuni de libertăți extinse și autonomie în cadrul guvernării “o țară, două sisteme”.

Hong Kong a pierdut lucruri “considerabile” din 2020, a declarat John Burns, profesor onorific la departamentul de politică și administrație publică de la Universitatea din Hong Kong, referindu-se la o nouă lege controversată privind securitatea.

Cu toate acestea, orașul rămâne distinct de alte orașe chinezești, a spus Burns, adăugând în același timp că guvernarea în teritoriul controlat de chinezi a fost controlată strâns de la Beijing.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Coaliția VotCorect cere verificarea atentă a proceselor verbale privind rezultatele alegerilor

Coaliția VotCorect, din care fac parte organizațiile Expert Forum, Centrul pentru Resurse Civice, Asociația Civica, Centrul pentru Studiul Democrației, Rădăuțiul Civic, Observatorul Electoral și...

Florentin Petre, cooptat în stafful tehnic al echipei de fotbal Dinamo

Fostul fotbalist Florentin Petre a fost cooptat, miercuri, în stafful tehnic al echipei de fotbal Dinamo, conform anunțului oficial făcut de club pe site-ul...

Percepția asupra independenței sistemului judiciar s-a îmbunătățit, anunță Comisia Europeană

Percepția cetățenilor asupra independenței sistemului judiciar s-a îmbunătățit, indică tabloul de bord privind justiția în UE, realizat de Comisia Europeană. Comisia Europeană a publicat, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă