6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalOSCAR 2015: ”Unbroken” - Un film unde amprenta Angelinei Jolie se simte...

OSCAR 2015: ”Unbroken” – Un film unde amprenta Angelinei Jolie se simte în fiecare scenă

OSCAR 2015: ”Unbroken” este un film din seria ”must see” (de văzut, n.red.) din mai multe motive. În primul rând, pelicula a fost regizată de Angelina Jolie, iar noua alură i se potrivește precum o mănușă. Filmul are sensibilitate, emoție, forță și scenele crude sau excesiv de violente sunt trecute la modul voalat. Pentru unii spectatori, această manieră s-ar putea să le placă. Pentru alții însă, și aici vorbim de publicul cinefil care iubește filmele despre cel de-al doilea Război Mondial, s-ar putea ca această cosmetizare să nu fie chiar în regulă. Dar dincolo de polemicile legate de unghiurile de abordare, Angelina Jolie are talent ca regizor.

În al doilea rând, filmul are la bază o poveste dramatică 100% reală. Este povestea lui Louie Zamperini, un tânăr care provine dintr-o familie săracă de italieni, venită în America din cauza crizei economice din Italia, și care ajunge un atlet renumit.

Ce fascinează la film este metamorfoza personajului Louie. Din puștiul pus pe tot felul de tâlhării, un individ care se autodefinea ca fiind un nimeni, ajunge un bărbat puternic, un erou, um capabil să ierte și să uite, după ce a trecut prin experiența a două lagăre japoneze.

Să ne aducem aminte de filmul lui Clint Eastwoowd , ”Scrisori de la Iwo Jima”, sau de cărțile lui James Clavell, care povestește de experiențele din lagărele din Pacific ale Japoniei.

Eroul Angelinei Jolie a trecut pe sub furcile caudine…și totuși rezistă. A fost bătut, batjocorit, lovit, înfometat, schingiuit, ostracizat, umilit și rezistă…Este agresat cu brutalitate până la starea de comă și, totuși, rezistă. 

Filmul ”Unbroken” merită pentru că e un film care NU te învață să fii puternic, e un film care ÎȚI SPUNE că ești mai puternic decât crede mintea ta ca poți FI.

Din 23 ianuarie în toate cinematografele din țară.

Cele mai citite

Erdogan se oferă pentru o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean

Președintele turc Tayip Recep Erdogan a declarat că Ankara continuă să susțină o soluționare pașnică a conflictului ruso-ucrainean și este gata să ofere o...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...
Ultima oră
Pe aceeași temă