27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Un oraș din Germania începe să economisească energie - Stinge luminile...

VIDEO: Un oraș din Germania începe să economisească energie – Stinge luminile și oprește chiar și fântânile

Augsburg este unul dintre numeroasele orașe germane care au redus luminile și au oprit fântânile. Germania depinde de gazul rusesc, iar războiul din Ucraina a redus aprovizionarea.

Este o noapte de vară în orașul bavarez Augsburg, dar fațadele istorice ale pieței nu sunt iluminate, iar străzile sunt întunecate și liniștite.

Germania este puternic dependentă de gazul rusesc, iar Augsburg este unul dintre multele orașe care au luat măsuri de economisire a energiei ca răspuns la scăderea livrărilor de gaz rusesc și pentru a se pregăti pentru o eventuală întrerupere totală.

În întreaga Europă, țările caută modalități pentru a reduce consumul de energie și de a-și umple stocurile de gaze, deoarece invazia Ucrainei a dus la creșterea prețurilor la energie și a declanșat o criză a costului vieții.

Primarul Eva Weber a declarat că facturile de energie ale orașului s-ar putea aproape dubla în acest an.

“Ceea ce a fost foarte important pentru mine a fost să le arăt cetățenilor din Augsburg că ne-am putea confrunta cu vremuri foarte grele. De aceea, de exemplu, am oprit iluminatul clădirilor noastre istorice și fântânile nu mai funcționează așa mult ca înainte, pentru a arăta că nu sunt vremuri normale și pentru a arăta că trebuie să căutăm cu toții să economisim cu adevărat energie.”

Augsburg a scăzut temperatura în piscinele sale publice și a oprit multe fântâni. Verifică ce semafoare poate opri și, la fel ca alte orașe, dorește să reducă încălzirea în clădirile publice.

Dar Germania este cea mai mare economie a Europei, iar experții în energie spun că vor fi necesare mai multe măsuri pentru a atinge securitatea energetică.

Locuitorii din Augsburg au salutat gestul.

“Cred că este o idee destul de bună. Arată că orașul face un efort pentru a economisi un pic de energie. Nu sunt sigur cât de mult se economisește de fapt, dar ca gest, cred că este bine să le arătăm oamenilor că este posibil să economisești energie în vremuri ca acestea.”

Aproximativ jumătate dintre gospodăriile germane se bazează pe gaz pentru încălzire, iar aproximativ 13% din energia electrică este obținută din acesta.

De asemenea, gazul reprezintă o treime din energia utilizată în industrie. În ultimii ani, jumătate din acest gaz a provenit din Rusia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă