20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Un instructor yoga oferă cursuri gratuite pentru a ușura traumele provocate...

VIDEO: Un instructor yoga oferă cursuri gratuite pentru a ușura traumele provocate de explozia din Beirut

În timp ce Libanul marchează doi ani de la explozia din portul Beirut din 2020, instructorul libanez de yoga Serah Barakat și echipa sa oferă sesiuni gratuite de yoga pentru a-i ajuta pe oameni să facă față traumei.

Acest instructor de yoga libanez oferă sesiuni gratuite pentru a-i ajuta pe oameni să facă față amintirii traumei exploziei din 2020 din portul Beirut.

Serah Barakat, instructor de yoga spune: “Având în vedere că ziua de 4 august se apropie, am decis să oferim cursuri gratuite pe parcursul acestei săptămâni doar pentru a le oferi oamenilor vindecare. Nu este ceva care se întâmplă peste noapte, este o călătorie, este o călătorie lungă și, mai ales când ne amintim de acest moment greu, este întotdeauna frumos să ne amintim și de momentele noastre de vindecare și nu doar de intensitatea și întunericul acestuia, ci și de munca depusă pentru a ajunge la lumină.”

Explozia a fost provocată de nitrat de amoniu care a fost depozitat în condiții de siguranță în port încă din 2013. Explozia a ucis peste 215 persoane și a rănit aproximativ 6.000 de persoane și a spulberat porțiuni din Beirut, lăsând în urmă zeci de mii de oameni fără adăpost.

Valeria Spagnolo, participantă la cursul de yoga, spune: “Se apropie 4 august și m-am săturat să fiu supărată, nu mai simt că vreau să merg să protestez. Clasa Serah ne va oferi un sentiment de comunitate cu care ne-am obișnuit cu toții. Și cred că acesta este modul în care am ales să fac față exploziei din acest an. Nu vreau să fiu furioasă, nu vreau să simt aceste emoții intense. Vreau să ne vindecăm împreună.”

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Regulamentul privind industria „zero net” face ca UE să devină căminul producției de tehnologii curate

Regulamentului privind industria „zero net” (RIZN) a fost adoptată în ședința de astăzi, 27 mai, în cadrul întâlnirii Comisiei Europene. Noul regulament ar urma să...

Prognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru următoarele două săptămâni. Astfel, în perioada 27 mai - 9...

EXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă – Judecătorul de la Tribunalul București vizat de grupul mafiot pentru soluția dată în Cazul Adamescu

GRUP MAFIOT PENTRU ÎNGENUNCHIEREA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA ȘI UCIDEREA FIULUI LUI DAN ADAMESCU Foto: de la stânga la dreapta - Procurorul Adrian George Matei, Carmen...
Ultima oră
Pe aceeași temă