6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Un bărbat îl hărțuiește pe Charles în timpul vizitei la Cardiff...

VIDEO: Un bărbat îl hărțuiește pe Charles în timpul vizitei la Cardiff – “Nu ești Regele meu!”

Regele Charles a fost huiduit de o persoană din mulțime în timpul vizitei sale în Țara Galilor, vineri (16 septembrie).

În timp ce noul rege al Marii Britanii saluta publicul, un bărbat care se afla în spatele unei bariere metalice a spus că contribuabilii finanțează monarhia, adăugând “Nu este Regele meu”. Alții care stăteau în picioare în mulțime au aclamat “God Save the King” (n.r. “Dumnezeu să-L salveze pe Rege”).

Charles a fost numit Prinț de Wales în 1958, iar ceremonia sa fastuoasă de învestitură a avut loc în 1969 la Castelul Caernarfon.

Când Charles a devenit rege la moartea mamei sale, regina Elisabeta, săptămâna trecută, i-a înmânat fiului și moștenitorului său William titlul de Prinț de Wales, continuând o tradiție care datează de la începutul secolului al XIV-lea.

Săptămâna aceasta, liderul partidului pro-independență Plaid Cymru, Adam Price, a declarat că ar trebui să existe o “conversație națională” cu privire la organizarea unei astfel de ceremonii pentru William.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă