29.4 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăInternaționalVIDEO Un autoturism a intrat intenționat în mulțimea adunată la parada de...

VIDEO Un autoturism a intrat intenționat în mulțimea adunată la parada de Crăciun în SUA

Un autoturism a intrat intenționat într-o mulțime de oameni adunată la parada de Crăciun, în oraşul american Waukesha, din statul Wisconsin, SUA. Mai multe persoane au murit duminică și peste 20 sunt grav rănite.

Șeful poliţiei, Dan Thompson, a declarat că sunt „mai mulți morți”, însă nu a precizat numărul. Acesta a relatat că o mașină tip SUV de culoare roșie a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre strada principală. Șoferul a lovit intenționat mai multe persoane. Totodată, oficialul a spus că un agent al poliției a încercat să oprească mașina și a folosit armament.

Mai multe persoane au murit în urma incidentului de la parada de Crăciun din SUA

„Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV de culoare roşie a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre strada principală”, a explicat el. „Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident”, a spus Dan Thompson.

Imagini cu SUV-ul roșu care încearcă să lovească mai multe persoane din mers au ajuns pe rețelele de socializare. Autoritățile locale au anunțat, la rândul lor, că 11 adulţi şi 12 copii au fost transportaţi la spital. Două instituții medicale au precizat că tratează 28 de oameni.

Polițiștii din Waukesha au găsit un vehicul suspect, iar ancheta este în desfășurare. O persoană identificată în cadrul acestei anchete a fost reținută de poliție. Angelito Tenorio, candidat pentru postul de trezorier al statului se afla acolo. Acesta a precizat că a văzut un autoturism a intrat intenționat în mulțimea adunată la parada de Crăciun. Mașina circula cu viteză „apoi, a auzit o lovitură puternică şi ţipetele persoanelor lovite de vehicul”.

Casa Albă a transmis că urmărește ancheta și a transmis condoleanțe familiilor victimelor. De asemenea, autoritățile sunt gata să ofere toată asistența de care este nevoie.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

OUG ce aduce modificări Legii concediului paternal, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat OUG ce modifică Legea concediului paternal și decrete de pensionare a mai multor angajați din armată. Potrivit unui comunicat de...

Ambasadorul Marii Britanii în România, despre decizia CSAT de a dona Ucrainei un sistem PATRIOT

Ambasadorul Marii Britanii în România, Giles Portman, a apreciat decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) privind donarea unui sistem PATRIOT către Ucraina,...

EURO 2024: Spania a rezolvat calificarea în optimi după ce a învins Italia cu 1-0

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă