33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Şefa CNA acuză presiuni, după amendarea DD TV CU 100.000 lei

VIDEO. Şefa CNA acuză presiuni, după amendarea DD TV CU 100.000 lei

Preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a acuzat, miercuri, presiuni politice, după ce a CNA a amendat postul DD TV cu 100.000 lei, pentru că a transmis ilegal OTV.

„Simt în continuare presiuni politice. Este vorba de calitatea duală a CNA, o poziţie ingrată, care trebuie gestionată cu ajutorul tuturor. Cât timp se aplică Legea audiovizualului, este bine”, a declarat Laura Georgescu, după ce a fost audiată în Comisia de Cultură a Senatului.

Şefa CNA a spus că a propus amendarea DD TV cu 100.000 de lei pentru „abuzul fără precedent petrecut în seara zilei de 18 spre 19 octombrie”, conform B1.

Citeşte şi: Amendă RECORD pentru Dan Diaconescu

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului potrivit căruia furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, printre care se numără şi „formatul de principiu al serviciului de programe şi structura programelor” pe care acesta la difuzează.

CNA a retras, pe 22 ianuarie 2013, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Din 22 ianuarie, Dan Diaconescu, cel care deţinea OTV, a încercat de mai multe ori să reia emisia postului, însă fără succes, până în noaptea de 18 spre 19 octombrie, când OTV a început să emită din nou pe satelit, pe frecvenţa televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlată tot de Diaconescu.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/dc8847abe8a2bb5cf44c930a7a9953a2/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Citeşte şi: Un membru CNA vrea să facă plângere împotriva Laurei Georgescu

Retransmisia OTV pe licenţa DD TV este însă ilegală, a spus Laura Georgescu, preşedintele CNA. Potrivit Laurei Georgescu, DD TV are voie să difuzeze în grila sa filme, într-un procent de 67,5%, şi programe preluate de la televiziunea de muzică populară Inedit TV (32,5%).

Laura Georgescu a mai spus că CNA nu a aprobat modificarea grilei de emisie a DD TV, astfel încât DD TV să poată să retransmită programe în direct ale OTV.

În 24 octombrie, Dan Diaconescu a anunţat că a depus plângere penală împotriva Laurei Georgescu, după ce CNA  a decis să sesizeze Parchetul pentru că OTV emite în România fără a avea licenţă audiovizuală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă