29.4 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Proteste în Turcia. Un politician de opoziție a fost condamnat

VIDEO: Proteste în Turcia. Un politician de opoziție a fost condamnat

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă la un miting la Istanbul pentru a protesta față de condamnarea lui Canan Kaftancioglu, un important politician al opoziției turce.

Manifestanții din cartierul central Maltepe au intonat cântece și au fluturat steagurile opoziției și pe cel național. Kaftancioglu, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Conduce filiala din Istanbul a Partidului Republican al Poporului (CHP) și este una dintre cele mai puternice voci din cadrul acestuia.

În 2019, ea a jucat un rol important în alegerile municipale din oraș, în urma cărora CHP a preluat primăria, care fusese deținută în ultimii 25 de ani de Partidul AK al președintelui Tayyip Erdogan și de predecesorii săi islamiști.

Independența judiciară a Turciei a fost în centrul atenției în ultimii ani, în special de la o reprimare a sistemului judiciar și a altor organisme de stat după o lovitură de stat eșuată în 2016 și trecerea la o președinție executivă anul trecut.

Instanța supremă a țării a menținut trei condamnări într-o hotărâre făcută publică la începutul acestei luni, dar a redus pedeapsa cu închisoarea la patru ani, 11 luni și 20 de zile.

În conformitate cu legislația turcă, sentințele sub cinci ani sunt suspendate, iar doi experți juridici au declarat pentru Reuters că Kaftancioglu nu va fi încarcerat.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre când va fi stabilită data primului tur al prezidențialelor

Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, menţionând că, în urma deciziilor...

Prima întâlnire a grupului de lucru dedicat implementării Strategiei naționale privind dezvoltarea pieței de capital

Astăzi a avut loc, la sediul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), prima întâlnire a grupului de lucru interinstituțional dedicat implementării Strategiei naționale privind dezvoltarea...

De când are actori precum Seagal pe lângă el, Putin a învățat să joace și în scenete proaste precum cele regizate de Kim Jong...

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a învățat multe din experiența actorilor de renume, care au fugit în statul său pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă