19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a ajuns în Marea Britanie

VIDEO: Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a ajuns în Marea Britanie

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a fost întâmpinat marți în Marea Britanie cu fastul tradițional, fiind întâmpinat de regele Charles. Aceasta a fost prima vizită de stat găzduită de monarhul britanic de la urcarea pe tron în septembrie.

Regele Charles al Marii Britanii l-a primit marți (22 noiembrie) pe președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, la Palatul Buckingham.

Este prima dată când Charles a găzduit o vizită de stat de când a devenit monarh al Regatului Unit în septembrie.

Ramaphosa – care conduce cel mai mare partener comercial al Marii Britanii în Africa – a fost întâmpinat cu ceremonia tradițională. A inclus salve de tun înainte de o mare procesiune cu trăsura spre palat.

Marea Britanie speră că vizita, care fusese planificată înainte de moartea reginei Elisabeta, va consolida legăturile comerciale și de investiții dintre cele două națiuni.

De asemenea, scopul acesteia este de a arăta importanța legăturilor cu Comunitatea Națiunilor, organizația internațională pe care Charles o conduce acum.

“Aceasta este o consolidare a relației bilaterale puternice cu Africa de Sud, o oportunitate reală de a construi pe baza acestei relații strânse de lucru și de a discuta unele dintre problemele care ne afectează pe toți: schimbările climatice, securitatea alimentară, securitatea energetică,” spune secretarul britanic de externe.

Vizita de stat este prima vizită în Marea Britanie a unui lider mondial de la cea a fostului președinte american Donald Trump și a soției sale Melania, în 2019.

Ultima vizită de stat în Marea Britanie a unui lider sud-african a fost cea a președintelui Jacob Zuma în 2010.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Pot serviciile profesionale SEO să crească vizibilitatea online a afacerii tale?

Pentru că timpurile o impun, iar preferințele clienților merg într-o anumită direcție, nicio afacere nu va avea succes astăzi dacă nu va avea o...

Ciolacu, despre varianta Mircea Geoană, după ședința PSD

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat după reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD de la Sâmbăta de Sus, că, la începutul...

Nicolae Ciucă reacționează la declarațiile lui Ciolacu: “Ar trebui să aibă puţină smerenie”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut un mesaj tranșant pentru liderul social-democrat Marcel Ciolacu, vineri, după ce acesta a afirmat că PSD a câştigat...
Ultima oră
Pe aceeași temă