27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Mike Tyson pare să lovească un pasager din avion

VIDEO: Mike Tyson pare să lovească un pasager din avion

Fostul campion de box la categoria grea Mike Tyson pare să fi trecut pe lista pasagerilor indisciplinați ai companiilor aeriene, scrie CNN.

„Din nefericire, domnul Tyson a avut un incident pe un zbor cu un pasager agresiv care a început să-l hărțuiască și a aruncat cu o sticlă de apă în el în timp ce se afla pe scaunul său”, a declarat Joann Mignano, un reprezentant al lui Tyson, într-un comunicat.

Înregistrarea video obținută de TMZ Sports a fost realizată într-un avion JetBlue din San Francisco, potrivit TMZ. Aceasta arată un bărbat lovind în mod repetat ceea ce pare a fi un alt pasager aflat pe scaunul din spatele său.

Înregistrarea video publicată de TMZ nu arată întregul incident. O sticlă de apă nu este vizibilă în imaginile postate de publicație.

Miercuri seară, în jurul orei 22.00, polițiștii „au fost trimiși la o altercație fizică la bordul unui avion situat la terminalul intern al aeroportului internațional din San Francisco”, potrivit Departamentului de Poliție din San Francisco (SFPD).

Două persoane despre care se crede că ar fi implicate în incident au fost reținute, a precizat poliția. O persoană a fost tratată pentru răni care nu îi pun viața în pericol, potrivit unui comunicat al SFPD.

„Persoana respectivă a oferit detalii minime despre incident și a refuzat să coopereze în continuare cu ancheta poliției”, a precizat poliția. Ambele persoane au fost eliberate „în așteptarea unor investigații suplimentare”.

Departamentul de poliție a declarat că are cunoștință de o înregistrare video care ar fi putut surprinde altercația și a împărtășit înregistrarea video cu biroul șerifului din comitatul San Mateo.

Detectivul Javier Acosta, șeriful din comitatul San Mateo, a declarat pentru CNN că biroul se va ocupa de investigația care va continua și a refuzat să numească vreunul dintre subiecți, citând ancheta în curs.

JetBlue Airways nu a răspuns la solicitările de comentarii ale CNN.

Tyson s-a aflat miercuri în San Francisco, la evenimentul 420 Hippie Hill din Golden Gate Park, pentru a-și promova marca de canabis, potrivit site-ului evenimentului și a înregistrărilor video postate online.

Măsuri drastice împotriva pasagerilor indisciplinați

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a declarat joi dimineață că nu a avut un raport la momentul respectiv despre un incident cu pasageri indisciplinați la bordul unui zbor JetBlue miercuri.

„FAA analizează toate rapoartele companiilor aeriene privind tulburările pasagerilor”, a precizat agenția într-o declarație pentru CNN.

FAA a îndrumat CNN către forțele de ordine locale pentru informații suplimentare.

Comportamentul indisciplinat al pasagerilor a crescut în timpul pandemiei, anul 2021 fiind cel mai rău an înregistrat în ceea ce privește rapoartele de comportament neadecvat în avioane. Un număr impresionant de 5.981 de rapoarte de pasageri indisciplinați au fost înregistrate de FAA în 2021.

Agenția a introdus o politică de „toleranță zero” la 13 ianuarie 2021, după o creștere bruscă a incidentelor cu pasageri indisciplinați în 2020. FAA a declarat că, în cadrul acestei politici, poate emite amenzi pasagerilor pentru comportament indisciplinat în loc de scrisori de avertizare sau consiliere. Iar cazurile pot duce la anchete și acuzații penale.

FAA a declarat miercuri că va face permanentă politica sa de toleranță zero împotriva pasagerilor indisciplinați. Acest anunț a fost făcut după ce mandatul federal privind purtarea măștii în transportul public a fost anulat luni. Departamentul de Justiție a făcut apel la această hotărâre.

Incidentul de la bordul zborului JetBlue de miercuri nu pare să fi implicat măștile, care nu sunt obligatorii în prezent. Cu toate acestea, incidentele legate de măști reprezintă în prezent majoritatea rapoartelor privind comportamentul indisciplinat al pasagerilor.

În 2022, FAA a primit deja 1.233 de rapoarte privind pasagerii indisciplinați.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă