5.9 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Mii de migranți se îndreaptă spre Mexico City în căutare de...

VIDEO: Mii de migranți se îndreaptă spre Mexico City în căutare de azil în SUA

Mii de migranți, reținuți de luni de zile în sudul Mexicului, au ieșit din nou să protesteze și s-au îndreptat spre capitală pentru a-și accelera cererile de azil în Statele Unite.

Migranții, majoritatea venezueleni, și-au început marșul spre nord în Tapachula, oraș la granița cu Guatemala, ale cărui centre de detenție au fost copleșite de numărul lor mare.

Fugind de violența și sărăcia din America Centrală, mii de migranți merg pentru siguranță în Mexic în fiecare an, traversând mai multe state în speranța de a găsi o rută legală spre Statele Unite.

Noua caravană are aproximativ 3.000 de migranți, unii din China și alte țări asiatice, au estimat autoritățile din Tapachula.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Dmitri Medvedev afirmă că nu vor fi discuții de pace cu Kievul

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate de la Moscova, a declarat luni într-un discurs belicos ținut în fața unei hărți cu Ucraina împărțită între...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...
Ultima oră
Pe aceeași temă