16.8 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Luxul în care trăia un general afgan filmat de talibani

VIDEO: Luxul în care trăia un general afgan filmat de talibani

Talibanii au acaparat casa unui general afgan. Aceștia au descoperit faptul că Abdul Rashid Dostum trăia într-un lux orbitor.

Abdul Rashid Dostum este unul din cei mai cunoscuți lideri militari regionali, care conduce trupe formate din mii de soldați aflați la dispoziția lui. El a fugit sâmbătă din Mazar-i-Sharif înainte de a fi preluat de talibani și s-a refugiat în Uzbekistan, scrie Al Arabiya.

Dostum și Atta Mohammad Noor, fostul guvernator al provinciei Balkh, sunt implicați în războaiele din Afganistan încă din zilele invaziei sovietice și se numără printre cei mai aprigi dușmani ai talibanilor.

Talibanii au ocupat sâmbătă orașul Mazar-i-Sharif fără să întâmpine rezistență, forțele de securitate retrăgându-se spre nord, în Uzbekistan.

Insurgenții au ajuns la domiciliul generalului Dostum, unde au filmat luxul orbitor în care trăia acesta, în total contrast cu traiul din Afganistan, una dintre cele mai sărace țări din lume, scrie Digi24.

 

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

RL a pus din nou ALPAB la tuns iarba

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), instituție subordonată Primăriei Capitalei, susține că a demarat lucrări de cosire a ierbii din zona Piața Unirii,...

Cristiano Ronaldo, de neoprit! Portughezul a doborât un nou record, la 39 de ani

Cristiano Ronaldo a reuşit o „dublă” pentru Al Nassr în victoria cu 4-2 împotriva lui Al Ittihad și a stabilit un nou record de...

STS a intervenit să repare o defecțiune apărută într-o reţea internă de telefonie interurbană din București

Sistemul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a intervenit, luni seară, la o defecţiune apărută la un echipament ce deserveşte o reţea internă de telefonie interurbană...
Ultima oră
Pe aceeași temă