7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Liz Truss exclude impozitarea firmelor energetice

VIDEO: Liz Truss exclude impozitarea firmelor energetice

Prim-ministrul britanic Liz Truss a declarat că nu va impune o taxă pe profit producătorilor de energie, ci va aborda creșterea facturilor la energie prin creșterea împrumuturilor.

Truss, numită prim-ministru marți (6 septembrie), a promis că va acționa imediat pentru a aborda una dintre cele mai mari provocări pentru un nou lider din istoria postbelică, inclusiv creșterea facturilor la energie, o recesiune iminentă și conflicte industriale.

Ea a prezidat miercuri o reuniune a noului său cabinet, înainte de a-și face debutul în Parlament în calitate de lider al Partidului Conservator, confruntându-se cu liderul Partidului Laburist din opoziție, Keir Starmer, în cadrul întrebărilor de profil ale prim-ministrului.

Ea a exclus posibilitatea de a plăti pentru orice nou pachet energetic prin impunerea unei taxe pe profit asupra marilor companii.

“Sunt de partea oamenilor care muncesc din greu și fac ceea ce trebuie… de aceea vom menține impozitul pe profit la un nivel scăzut, pentru că, în cele din urmă, ne dorim investiții în toată țara noastră”, a declarat Truss în fața parlamentarilor.

O sursă familiarizată cu situația a declarat pentru Reuters că Truss ia în considerare înghețarea facturilor la energie într-un plan care ar putea costa spre 100 de miliarde de lire sterline (115,33 miliarde de dolari), depășind schema de reduceri de taxe COVID-19.

Investitorii și-au exprimat îngrijorarea față de amploarea împrumuturilor suplimentare pe care guvernul va trebui probabil să le efectueze pentru a finanța schema de sprijin și reducerile de taxe promise de Truss în timpul campaniei sale politice.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...
Ultima oră
Pe aceeași temă