6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Inundațiile din Pakistan au strămutat 100.000 de femei însărcinate

VIDEO: Inundațiile din Pakistan au strămutat 100.000 de femei însărcinate

Unele părți ale Pakistanului păreau “ca o mare”, a declarat miercuri premierul Shehbaz Sharif, după ce a vizitat unele dintre zonele afectate de inundații, care acoperă o treime din națiunea sud-asiatică.

Doar aproximativ 900 din cele peste 100.000 de femei însărcinate strămutate de inundațiile masive și în curs de desfășurare din provincia pakistaneză Sindh au ajuns în taberele de ajutorare, potrivit datelor guvernului provincial publicate marți (6 septembrie).

Iar acest lucru ridică temeri legate de nașteri în condiții chinuitoare.

Ploile musonice record și topirea ghețarilor din munții din nordul Pakistanului au provocat inundații care au afectat 33 de milioane de oameni și au ucis peste 1.300 de persoane, inclusiv 458 de copii. Aproximativ o treime din țară a fost afectată.

Efortul de ajutorare este o povară uriașă pentru o economie care are deja nevoie de ajutor din partea Fondului Monetar Internațional.

Spitalul Civil Dadu din orașul Dadu, a primit peste 72.000 de pacienți în ultimele zile. Medicul pediatru Dr. Allah Bux Korejo s-a aflat în echipa care a tratat aproximativ 5000 de copii cu diaree.

“Din cauza ploilor, cazurile de diaree, malarie și boli gastrice au crescut în districtul Dadu. Admitem în jur de 100 de cazuri de diaree și în jur de cinci-șase cazuri de malarie în fiecare zi. Creșterea se datorează acumulării de apă murdară.”

Organizația Națiunilor Unite a solicitat un ajutor de 160 de milioane de dolari pentru a ajuta victimele inundațiilor, dar ministrul de finanțe Miftah Ismail a declarat că pagubele sunt mult mai mari, declarând pentru rețeaua americană de știri CNBC că totalul se apropie de 10 miliarde de dolari, dacă nu chiar mai mult.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă